23948sdkhjf

Michael Svane til HTS

Det er et helt naturligt vagtskifte, siger Michael Svane til Danmarks Transport -Tidende, - Jeg har været hos vognmændene ni år og synes, tiden er inde til, at andre tager over. Vi har endnu ikke udpeget en efterfølger, men har bedt en konsulentvirksomhed om at finde en egnet person til jobbet.

- Den 1. januar 2005 indtræder jeg i direktionen hos HTS og får ansvaret for noget nær det samme som hidtil, nemlig politisk arbejde, kommunikation og presse, hvilket jo er det, der interesserer mig mest.

Michael Svane, der er uddannet cand.jur., har været ordførende direktør i DTL siden 1998. Han kom til vognmandsorganisationen i 1995 som politisk direktør fra et job som kontorchef i Dansk Arbejdsgiverforening. Tidligere ansættelser omfatter job som fuldmægtig i Industrirådet fra 1988-1991 og en tilsvarende stilling i Justitsministeriet fra 1982-1988. Michael Svane er på nationalt plan medlem af bestyrelsen i Danmarks Transportforskning, Transportbranchens Uddannelsescenter A/S, Vejtransportrådet, Færdselssikkerhedskommissionen og Rådet for Større Færdselssikkerhed, - mens han på den internationale scene sidder i Council of Directors og Presidential Executive i IRU, der står for International Road Transport Union, som repræsenterer vejtransportindustrien globalt.

Markant og blomstrende

Michael Svane har været en markant direktør for DTL og har lagt en meget udadvendt linje med vægt på at løfte organisationen i både borgernes, politikernes og embedsapparatets øjne. Det er i høj grad lykkedes. DTL og ITD er ikke mindst ved Svanes mellemkomst blevet anerkendt som en seriøst arbejde organisation, som ikke blot hyler op, men som argumenterer sagligt for synspunkterne.

Blandt de ændringer Michael Svane i så henseende har gjort meget for at ændre, er den blokade-ide, som på et tidspunkt var ved at udvikle sig til et standard-svar fra utilfredse vognmand på politiske udfordringer som stigende udgifter og manglende fradrag. ? Det er så let bare at stille de store lastvogne på tværs og bremse trafikken og dermed hele samfundet, siger Michael Svane, men det har jeg fra starten i DTL sagt klart fra over for. Det bliver uden mig. Det skaber ikke den respekt om vognmændene, som de virkelig har fortjent, sagde Michael Svane forleden i et interview med Danmarks Transport-Tidende.

Der er ingen tvivl om, at Michael Svanes farvel til DTL vil efterlade et savn. Få har som kan kunne bringe organisationen på banen på en positiv og imageforbedrende måde ? og få har i den grad kæmpet for erhvervets anerkendelse og professionalisering.

Nu bliver det HTS ? og dermed også fortsat vognmændene ? som får glæde at hans blomstrende virke og gode overblik.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096