23948sdkhjf

Dansk firma godt fremme i Bulgariens lufthavne

Vi har gennem det sidste år arbejdet på lufthavnen i Sofia, hvor man er i gang med et stort ombygnings- og moderniseringsprojekt, siger Jørgen Lund, salgschef for selskabets lufthavnsdivision.

- Vi leverer en lang række forskellige ydelser til Sofia Lufthavn i en samlet pakke, der blandt omfatter ILS landingsudstyr, lysanlæg ved banerne og lysanlæg på forpladsen. Lufthavnens ene bane er blevet taget ud af drift, og i stedet bygges der en ny. Vi skal både afmontere banebelysningen ved den gamle og etablere banelyset ved den nye bane, og det er alt i alt en omfattende opgave, som vi regner med vil strække sig ind i 2006.

Bag opgaven står det pengestærke finansieringsforetagende Kuwait Funding, der finansierer projektet. Men på den anden side af Sofia ser Intertec med stor interesse på fremtiden i Bulgarien.

Skub til udviklingen

Den Bulgarske regering har netop for ganske nylig vedtaget nye love, der baner vej for en privatisering af landets lufthavne, dog undtagen Sofia. Det betyder, at der vil strømme udenlandsk kapital til Bulgarien i forbindelse med opgradering af især Varna og Burgas? lufthavnen. Der er sandsynligvis kendt af ganske mange også danske rejsende, for de to lufthavne betjener store mængder af fly med turister fra også de skandinaviske lande. Det bliver næppe vanskeligt for Bulgarien at finde villig kapital til at overtage koncessioner i disse lufthavne, og det vil skubbe en udvikling, som jeg håber, vi bliver en del af, siger Jørgen Lund.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.103