23948sdkhjf

Stærk vækst i eksporten fra Skandinavien

Faktisk afskibedes der i alt 2,949 tons luftfragt fra Skandinavien med IATA-selskaber i perioden januar-april. Og det er en trafik i stærk vækst.

I april måned gik der i alt 352 tons IATA-luftfragt ud af Danmark, og det er en vækst på ikke mindre end 94 procent. Danmark genererede i årets første fire måneder i alt 1,111 tons luftfragt til Afrika, og det er en vækst på fem procent i forhold til sidste år.

Sverige genererede i april 282 tons IATA-luftfragt til Afrika, en stigning på 26.7 procent. Og for de første fire måneder af året afsendte Sverige i alt 1,190 tons IATA-luftfragt til Afrika, en stigning på 47.3 procent.

Norge og Afrika

Norge ligger derimod ikke godt for Afrika: Det blev kun til 38 tons i april, og 193 samlet for de første fire måneder ? men det var dog en lille stigning på 2.8 procent. De lave norske voluminer afspejler, at landets primære luftfragteksport handler om fersk laks. Og den finder ikke noget større marked i Afrika..

Alle disse mængder handler alene om fragt på IATA-selskaber ud af Skandinavien. Dertil skal lægge Afrika-fragt på ikke-IATA selskaber, men i det samlede billede indgår naturligvis også import fra Afrika. Den ser vi desværre ikke meget til, for det meste landes nede på kontinentet og kommer hertil pr truck.

Større mængder

Men totalt set er det givetvis større mængder, for megen fisk, mange blomster og grøntsager kommer fra det store kontinent ? om end endnu i dag på gummihjul?.

-----

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062