23948sdkhjf

Nye kranmærker på det danske marked

Maskinfabrikken Hymaco er blevet eneimportør i Danmark af AMCO VEBA og MAXILIFT kraner.

Disse kraner, der er fremstillet i Italien, har ikke tidligere været markedsført i Danmark.

Direktør Mogens Lauritsen, der er indehaver af Hymaco, siger til Danmarks Transport-Tidende, at man i øjeblikket er godt i gang med at opbygge et forhandler- og servicenet over hele Danmark.

Det sker for at kunne imødekomme kundernes behov samtidig med, at man fra Hymacos side forventer sig rigtig meget af de to nye kranmærker på grund af faktorer som kvalitet, leveringstid, reservedele og ikke mindst prisniveau.

De nye kraner er opbygget som tilsvarende kendte mærker. De er sammenfoldelige og har en hovedarm og en vippearm med hydrauliske udskud og mulighed for montering af ekstra udstyr - eksempelvis radiostyring, spil, flyjib, grab, rotator og mandskabskurv.

Mogens Lauritsen oplyser, at der udelukkende anvendes kendte komponenter f.eks. ra-diostyring og ventiler fra Scanreco og Danfoss.


Hydraulik til fiskeriet

Maskinfabrikken Hymaco blev etableret i 1987 på Jollegade i Hanstholm for at kunne servicere fiskeriet med hydraulik. Efter fire år flyttede fabrikken til Chr. Schrødersgade i Hanstholm, behovet for plads var på grund af stigende ordremængde vokset.

I 1996 blev Hymaco autoriseret Effer kranforhandler, hvorefter man ombyggede værkste-det, så det også kunne benyttes til servicering af lastbilkraner.

I takt med denne udvikling blev arbejds-feltet ændret fra fiskeriet til kran- og lastbilbran-chen. Det medførte, at Hymaco oplevede en hurtig vækst, så virksomheden i 1999 igen måtte udvide fabrikken.

Det skete med bygning af et 770 kvm værksted på Løvevej i Thisted, hvor der i 2001 yder-ligere blev bygget til med 820 kvm i form af en bygning med fuld krandækning.

På denne adresse findes der i dag også salgs og administration.

I maj 2002 kom der en ny afdeling til. Denne gang i Aalborg, hvilket skyldtes den stigende efterspørgsel på lastbilmonterede kraner og hydraulik i Nordjylland.

Denne afdeling råder ligeledes over både salgs- og administrationsfaciliteter samt et 800 kvm værksted med fuld krandækning.

På de to servicecentre for kraner og hydraulik, hvor der i alt er beskæftiget 15 medarbejde-re, arbejdes der med såvel salg, montage og opbygning af kraner, wire- og kroghejs, tip-pelad, lifte og ladopbygning til alle formål, ligesom der laves alle former for hydraulikarbej-de.


Det gav pote

Hymaco har allerede solgt 19 af de nye kraner fordelt på 13 Maxilift og seks Amco Ve-ba. Firmaet havde de nye kraner med på udstillingen Vestfyn Trækker. Det var første gang de nye kranmærker blev vist for et proffessionelt publikum og det gav pote.

Der blev således solgt fem af de nye kraner på denne udstilling, og det var langt over den vildeste forventning.

- Samtidig fik vi også mange positive meldinger, siger Mogens Lauritsen.

- Vi har siden haft åbent hus i både Aalborg og Thisted, så vi har rigtig travlt i begge salgs-afdelingerne.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063