23948sdkhjf

Satte skibsfarten på EU?s dagorden

EU's tidligere transportkommissær og nuværende næstformand for EU-kommissionen, Neil Kinnock modtog som den første ikke-dansker Søfartsprisen. Det skete på Danmarks Rederiforenings generalforsamling sidst i maj, og begrundelsen var ikke mindst, at Neil Kinnock var den første som virkelig forstod skibsfartens globale natur og hele den maritime verdens nøgle-betydning for Europa.

- Som transportkommissær lykkedes det dig at ændre grund-filosofien i Kommissionen til fordel for skibsfartens rammevilkår i EU og en mere pro-aktiv og udadvendt tilgang til erhvervet og europæisk skibsfarts konkurrence-evne, lød det bl.a. i reder-formand Knud Pontoppidans begrundelse for prisen.

Han lagde også vægt på, at Neil Kinnock så tidligt som i 1996 fremlagde et papir, som fastlagde en strategi om, at den maritime sektor i EU skulle ændres i lyset af den nedadgående EU-handelsflåde og den hektiske internationale konkurrence. Det blev starten på en ny holdning fra EU's side med retningslinjer for hvordan europæisk skibsfart kunne konkurrere på internationalt niveau.

Også Neil Kinnocks indsats for nærskibstrafikken blev fremhævet sammen med hans indsats til gavn for skibs-kvalitet ? et klart fokus på sikker og fair konkurrence.

Neil Kinnock var transportkommissær til 1999, men hans indsats har sat sig varige spor i EU's arbejde på skibsfartsområdet. Han er tidligere formand for det britiske Labour-parti.

Neil Kinnock takkede for prisen ved bl.a at nævne, at Europa har den bedste handelsflåde i verden - og at den danske ikke står tilbage for nogen overhovedet.

-----

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078