23948sdkhjf

En stor milepæl er passeret i Hvam

Kølekasse nummer 30.000 rullede fredag den 14. maj ud af porten hos kølekassepro-ducent Bernard Krone A/S i Hvam.

Siden Bernard Krone for ca. fem år siden overtog den kendte kølevognsproducent i Hvam, er der blevet investeret i nærheden af 100 millioner danske kroner i modernisering af pro-duktionsanlægget.

Der er blevet bygget om, rationaliseret og ændret en del i selve logistikflowet på fabrikken, så det hele går så hensigtsmæssigt til som muligt. Fabrikken har i dag 15.000 m2 under tag, og i inden for det sidste års tid, er man kommet af med mange tunge og opslidende arbejdesprocesser.

Ifølge fabrikschef Finn Dahl Pedersen, var det tidligere en kvalifikation at være stor og stærk, når man skulle arbejde hos Krone. Det er nu ikke længere nødvendigt, idet der blandt andet er anskaffet en maskine, der hurtigt og enkelt samler de to sider og bunden i én arbejdsgang. Man har også fået automatiserede boremaskiner, som borer de mange huller, der skal være i bunden af kølekasserne. Dette var tidligere et hårdt og opslidende manuelt arbejde.

Hele processen har fundet sted uden, at der er blevet reduceret i medarbejderstaben, si-den overtagelsen i 2000. Der er yderligere blevet ?ansat? en robot i produktionen. Medar-bejderne i produktionen arbejder i treholdsskifte.

Produktionstallet er i den forløbne periode blevet hævet meget. Fra ca. 850 enheder om året i 2000 er det nuværende Bernard Krone A/S Hvam oppe på ca. 60 enheder om ugen, svarende til mellem 2500 og 2800 færdige enheder pr. år.

Man regner faktisk med at nå omkring 2800 i år. Og i 2005 er målet at nå de magiske 3.000 stk. på en årsproduktion.


Standardiseret kvalitet

Sortimentet er ikke som i de gamle Norfrig-tider, kølekasser af enhver art. Nu er de fleste kølekasser beregnet til trailere.

Standardiseret produktion har været nøgleordet, og det har gjort at man er konkurrence-dygtige samtidig med, at der kan laves et produkt af høj kvalitet. Desuden sker der en lø-bende udvikling af Krones køletrailere.

Senest er der ændret på chassiset, så længdevangerne er blevet lavere. Dette har givet en større frihøjde under maven - noget der specielt er godt for dem, der får køletraileren leveret med pallekasse.

I bagenden er kølekassen boltet til chassiset, der har en bred bagramme, som går helt ud til siden. Det er en langt bedre løsning end de tidligere løsninger på dette område, hævder teknikerne hos Bernard Krone i Hvam.

Den danske køletrailerproducent fremhæver også fordelene ved deres produkter på ser-viceområdet. Komponenterne er standardprodukter på de fleste markeder. De leveres til konkurrencedygtige priser og er lette at få fat på samtidig med, at de fleste af delene fore-findes på mange servicepunkter - et ikke uvæsentlig tema for kunder, der kører i internati-onal trafik.


Vi fortsætter

Bernard Krone udtaler til Danmarks Transport-Tidende, at udviklingen vil fortsætte på fabrikken i Hvam. Der vil blive foretaget nyanskaffelser og investeret på flere områder i fremtiden. Inden for relativ kort tid, vil der sandsynligvis blive etableret en samlefabrik for samling af trailerchassiser, så de kan leveres som reservedele og samles sammen med kølekasserne i stedet for at blive transporteret til Hvam på hjul, som tilfældet er nu.


Krones køletrailer-marked vokser

I det sidste års tid har man hos Kronekoncernen oplevet det største boom i efter-spørgslen nogensinde. Hvor det for et par år siden stod noget sløjt til, er der nu meget stor interesse. I Tyskland følger priserne dog ikke trop.

På trods af en højere efterspørgsel er der stadig stort pres på priserne. Hos Krone er mar-kedsandelen for kølevogne på det tyske marked, steget fra 0,5 procent for bare 5 år siden til nu 25 pct., sagde Andreas Lubitz fra Kronekoncernen under pressemødet i Hvam. Selve ordrerne har også ændret sig. Kun få nøjes med en enkelt trailer eller et par stykker. Der er tale om ordrer med mange enheder. Først når ordren er over 100 stk. køletrailere, taler man i Hvam omen stor ordre. Dr. Bernard Krone, oplyste på pressemødet, at man hos Krone i øjeblikket ligger tæt på den anden største producent i Europa - og man vil presse på så meget som muligt for at blive nummer et.

@mr: Levering nummer 30.000

@t:Produkt nr. 30.000 fra produktionsanlægget i Hvam, er en Krone Cool Liner køletrailer, der er leveret til det sydtyske transport- og logistikfirma Karl Dischinger, der drives af fjerde generation og som har ca. 80 tækkende enheder og et tilsvarende antal påhængskøretø-jer. Første transport blev udført af familien med hest og vogn i 1879.

Det nuværende firma transporterer vin og har fået leveret den nye Krone trailer i flotte far-ver.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062