23948sdkhjf

Transportbranchen tøver med outsourcing af IT

DFDS Transport besluttede tidligere i år, at overlade driften af koncernens it-systemer til en servicepartner. Dermed kunne DFDS Transport koncentrere sine ressourcer om koncernens kerneaktiviteter og informationsteknologien blev til en fast månedlige omkostning. Dermed fulgte DFDS Transport en lang række andre større danske virksomheder, der har outsourcet it-systemet.

Men ideen har endnu ikke for alvor fundet grobund i det danske transporterhverv.

En af de garvede IT-leverandører til transportbranchen EDB-Gruppen har i samarbejde med IBM forberedt en såkaldt værts-løsning til transportbranchen. Vel og mærke en løsning, der ikke bare er interessant for større virksomheder.


Budskabet

Men interessen har hidtil været begrænset.

- Vi må konstatere, at vi ikke er kommet igennem med budskabet endnu. Men der er ingen tvivl om, at der totalt set er store og kontante fordele ved outsourcing for selv mindre virksomheder i transportbranchen, siger Hans Abildgaard, EDB-Gruppen.

EDB-Gruppen tilbyder det velkendte ASPECT/4 Optima-system ? sammen med de øvrige moduler i ASPECT/4-familien- i et såkaldt hosting miljø, hvor både eksisterende og kommende brugere af systemet kan outsource drift og support af løsningen.

- Kommunikation og internet er i dag så billigt, at det ikke længere er en hindring, siger Hans Abildgaard.

EDB-Gruppens hosting-produkt tilbyder teknisk og driftsmæssig overvågning fra 07.00 til 24.00 alle ugens syv dage, 365 dage om året. Kunden betaler et fast beløb per bruger om måneden og kapaciteten tilpasses løbende virksomhedens behov.


Svært for de mindre

- Virksomheden slipper ikke bare for selv at skulle vedligeholde og udvikle den nødvendige tekniske kompetence. Der er samtidig indbygget et teknologisikring, hvor alle opgraderinger af systemet sker automatisk, siger Hans Abildgaard.

Han påpeger, at det især for mindre virksomheder, kan være svært og kostbart, at skulle opretholde et tidssvarende og driftssikkert IT-system selv.

Aspect/4-løsningen har hidtil primært været tiltrækkende for mellemstore og store transportvirksomheder. Men det er ved at ændre sig.

Hans Hansen Transport ApS i Herning, med ATL-formand Joan Hansen i direktørstolen, der disponerer omkring 30 lastvogne om ugen, er en af de nyeste brugere af ASPECT/4-Optima-løsningen. Dog ikke en outsourcet løsning.

- Velfungerende og tidssvarende IT-systemer er allerede en af de helt store udfordringer for de små og mellemstore virksomheder og den bliver ikke mindre i de kommende år, vurderer Hans Abildgaard.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.075