23948sdkhjf

International vognmandsindsats for sikkerheden

Den internationale transportorganisation IRU har vedtaget et initiativ, som for alvor skal få nedbragt ulykkestallet på landevejene. Det skete på generalforsamlingen fornylig i Yokohama, i form af et charter, som også DTL underskrev

Den internationale transportorganisation IRU har vedtaget et initiativ, som for alvor skal få nedbragt ulykkestallet på landevejene. Det skete på generalforsamlingen fornylig i Yokohama, i form af et charter, som også DTL underskrev



IRU har derfor på verdensplan fået medlemsorganisationerne til at tage deres del af ansvaret. Initiativet på generalforsamlingen et taget som en opfølgning på trafiksikkerhedsåret, udråbt af FN, WHO og EU.

- Underskrivelsen af charteret ligger også i naturlig forlængelse af EU's trafiksikkerhedscharter, som blandt andet DTL underskrev i Dublin 6. april, og det arbejde, som allerede gøres på trafiksikkerhedsområdet af organisationerne, siger DTL's ordførende direktør Michael Svane, som hæfter sig ved, at alle parter nu officielt er med i kampen for færre ulykker og en bedre trafikkultur. Det forpligter den enkelte transportvirksomhed betydeligt, og vi må fra organisationsside gøre mere ud af at fortælle virksomhederne det, siger han.

Bæredygtig transport

Samtidig vedtog medlemsorganisationerne fra 60 lande på fem kontinenter en forpligtelse til at arbejde for bæredygtig transport. Således taler papiret "Transport and Technology of Tomorrow" om den fælles forpligtelse til at optimere vejtransportens positive bidrag til samfundet ved at skabe bæredygtig mobilitet for mennesker og gods. Dette vil medvirke til en generelt bedre livskvalitet og fordeling af goderne gennem økonomisk, social og miljømæssig udvikling på alle markeder. Heri ligger også en opfordring til regeringerne overalt til at anerkende vejtransportens vigtige rolle i det moderne samfund og vige tilbage fra tiltag, som rammer transportsektoren men i stedet satse på en politik, som skaber stigende teknologisk effektivitet, så den internationale efterspørgsel kan imødekommes - til gavn for en bæredygtig vækst i den globale økonomi.

Privat/offentligt samarbejde

- Derfor må vi topprioritere arbejdet med at skabe politisk forståelse for sektorens aktiviteter, så både lovgivning og infrastruktur fremmer vejtransporten, som varetaget 90 procent af mobilitetsbehovet for mennesker og gods, sagde IRU-formand Poul Laeremans og efterlyste et øget privat/offentligt samarbejde.

-----

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109