23948sdkhjf

Gigant overtager SMB

Det franske firma indgik i den konkursramte General Trailers Gruppe i Frankrig. Hermed udvider den tyske produktionsvirksomhed både produktsortiment og servicedækningen i Europa markant.

Markus Gehle (33) direktør i både Trenkamp & Gehle og SMB, siger i forbindelse med købet:

- Jeg ser gode muligheder i overtagelsen af SMB, og jeg forstår også, hvorfor General Trailers var SMBs største og stort set eneste kunde: Årsagen er oplagt: Ingen støtter frivilligt konkurrenten gennem køb hos dennes virksomheder. Men nu åbner der sig andre muligheder på markedet.

Gehle fortsætter: - Gigant har besluttet at sælge SMB-fabrikatet som selvstændigt mærke ved siden af Gigant. Det skyldes, at SMB og Gigant hver især har specielle fortrin: SMB er i Europa bedst kendt som leverandør af standardaksler til trailere og påhængsvogne, og sælger dem enten med skive- eller tromlebremser. SMBs produkter udmærker sig ved høj driftssikkerhed, en mindre akseldimension samt stort produktionssammenfald af enkeltdelene: For eksempel er alle SMB-aksler udstyret med ens lejer. Derudover er SMB-akslerne kendt for at være lette at servicere, idet skiven er anbragt udvendig i forhold til navet. Der er begrænsede vedligeholdelsesomkostninger og et meget udbredt europæisk servicenet.


Familiefirma

- Tromlebremserne på Gigantakslerne er også servicevenlige, idet tromlerne er monteret udvendig i forhold til navet. De har kompakte lejer og beskyttede ABS-sensorer i hjulkappen. Gigant indeholder letvægtsaggregatet FB 70, dog ligger Gigants fokus på aksler til lave og nedbyggede køretøjer på mellem 10,5 og 12 ton.

Udover aksler fremstiller Gigant fjederaggregater og trykluftsbeholdere. Firmaet, der er familieejet, blev grundlagt i 1973 og beskæftiger i dag 210 medarbejdere på tre produktionssteder i Europa, foruden SMB. I dag fremstiller virksomheden årligt omkring 26.000 Gigantaksler, og årsomsætningen beløber sig til 48 millioner EUR.

- Gigant og SMB supplerer hinanden godt, udtaler direktør Markus Gehle og peger samtidig på en række vigtige synergieffekter, som overtagelsen af SMB vil medføre i fremtiden. ? I det store hele er en lang række af komponenterne ens og vil fremtidigt kunne fremstilles under et. Også produktudviklingen vil kunne drage fordel af samarbejdet: Vi kan i fremtiden udveksle viden og know-how, der vil betyde vækst i kompetencen og give os et vigtigt forspring frem for konkurrenterne, slutter Markus Gehle.


Leverer til alle

Omkring 70.000 aksler blev der årligt fremstillet på SMB i St. Thibault ved Troyes. Virksomhedens stort set eneste kunde var General Trailers, Frankrig, der solgte GT, Benalu, Fruehauf og Trailor.

Gigant leverer i dag aksler til næsten alle europæiske fabrikanter af akseltrailere.

-----

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078