23948sdkhjf

Ønsker fortsat liberalisering af lodsopgaver

Forsvarsministeriet har kun i begrænset omfang villet følge Konkurrencerådets tidligere anbefaling af liberalisering af dansk lodsning, idet ministeriet kun ønsker at åbne en mindre og urentabel del af lodsningen for konkurrence. Ved et nyligt afholdt møde i Konkurrencerådet kritiserede rådet denne holdning og udtalte, at Forsvarsministeriets delvise indrømmelse af Konkurrencerådets anbefalinger ikke kan forventes at føre til en væsentlig forbedring af effektivitet og konkurrence.

Danmarks Rederiforening er på linje med Konkurrencerådet i denne sag, og hæfter sig ved, at Konkurrencerådet endvidere understregede, at de 5 procent af skibene, der i dag ikke tager lods, er vigtige at få dækket ind med lodser, for i dag sejler mange olietankere uden lodser på grund af de høje priser, selv om netop disse skibe udgør den største risiko for miljøet.

I øvrigt vil alle skibe have gavn af et prisfald på lodsopgaver.

Konkurrencerådet opfordrer derfor forsvarsministeren til at genoverveje sagen, således at en reel effektivisering af den danske lodsning kan opnås.

De danske redere finder liberaliseringen vigtig ? ikke mindst på grund af den øgede miljøsikring af de danske stræder og strande, som herved kan opnås.

-----

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109