23948sdkhjf

EU ændrer terror-organisering

Således bliver der etableret en sikringsafdeling i DG Tren, som samler alt arbejdet vedrørende sikring i forbindelse med transport herunder skibsfart. Dette er en nyskabelse og vil føre til endnu større fokus på håndteringen af sikring i forbindelse med transport.

I forlængelse af dette foregår der i øjeblikket i Bruxelles overvejelser om oprettelsen af et generaldirektorat for sikring. Kernen i et sådant generaldirektorat vil være førnævnte afdeling i DG tren. Etableringen af et nyt generaldirektorat for sikring vil formentlig endvidere samle andre dele af Europa-Kommissionen, for eksempel dele fra generaldirektoratet, som håndterer told og skat.

Der vil på ingen måde blive tale om en pendant til US Homeland Security Department, da et sådant generaldirektorat vil have helt anderledes begrænsede beføjelser og bemanding.

Den praktiske gennemførelse af planerne kan formentlig tidligst finde sted ultimo 2004, efter at den nye Europa-Kommission tiltræder den 1. november 2004, oplyser Danmarks Rederiforening, som følger sagen.

-----

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082