23948sdkhjf

Alle havnene kan nå at komme med

Havnene er i øjeblikket på overarbejde for at gennemføre sårbarhedsvurderinger og udarbejde sikringsplaner, og formanden for Danske Havne, borgmester Uffe Steiner Jensen, melder om godt samarbejde mellem havne politi og Trafikministeriet i kampen for at alle når at blive godkendt og komme med på IMOs liste over godkendte havne inden fristens udløb den 1. juli.

Politiets Efterretningstjeneste, PET, kunne forleden melde ud, at vejledningen er i trykken og stærkt på vej ud til politimestrene. Det er jo PET, der har ekspertisen omkring terrortrusler og PET skal i en given situation kunne operere på grundlag af de sårbarhedsvurderinger og sikringsplaner, som nu er under udarbejdelse af havne og myndigheder i fællesskab.


Skarp reaktion

Danske Havne hæfter sig i den forbindelse ved, at såvel Trafikministeriet som PET har tilkendegivet, at den nye vejledning ikke kommer på tværs af de godkendelser af sårbarhedsvurderinger, som allerede er afgivet.

- Og vi vil reagere hurtigt og skarpt, hvis der skabes tvivl om de vurderinger, havnen og det lokale politi har gjort. Vejldningen må heller ikke føre til, at kravene til de endnu ikke godkendte sårbarhedsvurderinger skærpes i forhold til de allerede godkendte sårbarhedsvurderinger, lyder det fra Uffe Steiner Jensen.

Han vurderer, at de store havne er bedst med, men lover, at organisationen Danske Havne vil følge også de mindre havnes anstrengelser, så ansøgningerne om godkendelser ikke klumper sig sammen i juni måned.

- 75 procent af Danmarks import og eksport går gennem havnene, så både for Danmarks og for havnenes skyld skal vi have sikringsplanerne implementeret inden 1. juli, siger formanden for havnene.

-----

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062