23948sdkhjf

Konjunkturanalyse 1. kvartal 2004

Trafikken over landegrænsen stiger fortsat

Trafikken over landegrænsen stiger fortsat



International Transport Danmark har igen taget temperaturen på dansk økonomi ved at tælle antallet af lastvogne, der krydser landegrænsen i Sønderjylland og på Scandlines færger over Femern Bælt og Øresund. Tallene for første kvartal 2004 viser, at trafikken forsat stiger.

Den samlede trafik er steget med 2 procent i forhold til det forrige kvartal. Sammenlignet med 1. kvartal 2003 er antallet af lastvogne faldet en anelse, men ITD konstaterer at hvis tallene renses for de transporttyper, der traditionelt udviser store udsving, så er der også her tale om en stigning.

Overraskende er trafikken over den dansk-tyske grænse i Sønderjylland faldet en anelse fra 2.659 lastbiler i nordgående retning i fjerde kvartal 2003 til 2.625 lastbiler i første kvartal 2004. Men den udvikling mere end opvejes altså af trafikken på Scandlines færgerruter fra Tyskland til Sjælland.

Danske lastbiler taber terræn

Dansk indregistrerede lastvognes andel af den grænseoverskridende trafik falder fortsat. Et fald, der når op på 6,2 procent i de to år, som ITD har foretaget konjunkturanalysen. Danske lastbilers andel var i sidste kvartal ned på 42 procent af trafikken. Men antallet danske lastvogne er konstant eller ligefrem stigende i forhold til første kvartal sidste år, hvilket betyder at danske lastvogne ikke får andel i den markedsvækst, som stigningen i antallet af døgnpassager tyder på.

Danske lastvogne udgør dog stadig langt størstedelen af de lastbiler, der passerer landegrænsen.

Andelen af østeuropæiske lastvogne har været støt stigende og de udgør nu 11 procent af trafikken. Dermed er de blevet den tredje største nationalitetsgruppe, kun overgået af Tyskland, der også har øget sin andel.

-----

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078