23948sdkhjf

Driftig svensk øvelsesbane

Ventes at råde over verdens største glatførebane efter planlagt udvidelse

Ventes at råde over verdens største glatførebane efter planlagt udvidelse



Det hele begyndte med, at Volvo ville have en bane, hvor de kunne arbejde med trafiksikkerhed i praksis. Derfor blev testbanen Stora Holms anlagt i 1956.

I 1966 var banen, der ligger lige nord for Göteborg i nærheden af Volvos fabriksanlæg, så bygget færdig.

Men i slutningen af 60erne var anlægget ikke længere stort nok, og Volvo ønskede derfor at udvide.

I den periode skete der virkelig meget indenfor bil-området, så behovet voksede. Det var dog af forskellige årsager ikke muligt at udvide banen, så Volvo valgte derfor at flytte længere ind i landet. I 1974 havde Volvo således fået anlagt en helt ny testbane i Hällered, som i øvrigt ligger mere isoleret for omverdenen - og dermed også for nysgerrige industrispioner.

Trafiksikkerhed

Senere overtog, det daværende Göteborgs Trafiksikkerhetsförening (i dag NTF - Nationalforening for Trafiksikkerhedens Fremme) Stora Holms, der nu hedder Stora Holms Trafikövningsplats AB.

Banen bliver fortrinsvis benyttet til uddannelse af nye trafikkanter, men også til efteruddannelse af bilister og lastvognschauffører. Siden starten som uddannelsessted har der (opgjort i januar i år) været mere end 350.000 nye bilister på øvelsesbanen for at teste

deres færdigheder.

Tilsvarende har 60.000-70.000 elever videreuddannet sig til større køretøjer.

Verdens største glatførebane

På anlægget råder man over ca. 20 køretøjer, der også omfatter store 24 m lange lastvognstog. Der er dog aldrig mere end højst 10 køretøjer i gang på området.

I øjeblikket er man ved at lægge sidste hånd på en plan for en meget stor udvidelse af banen, der vil medføre at man får verdens største glatføreanlæg. En udvidelse der muligvis allerede kan tages i brug til oktober i år.

Instruktører fra Stora Holms er løbende ude i verden og instruere kolleger i at afholde glatførekurser.

Lederen, Lennart Hallbäck, siger til Trans Inform, at man blandt andet har været i Danmark, Holland og Finland. Store Holms har også haft grupper af kursister fra lande som Holland, Brasilien og Thailand til uddannelse på anlægget.

-----

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063