23948sdkhjf

Tag det med ro

Et stresset arbejdsliv og et for højt blodtryk satte en stopper for Per Strodtmanns liv som selvstændig vognmand

Et stresset arbejdsliv og et for højt blodtryk satte en stopper for Per Strodtmanns liv som selvstændig vognmand



Når Per Strodtmann i dag ser tilbage på sit liv som selvstændig vognmand, mindes han, at han sov dårligt og ofte vågnede tidligt. Og hans kone har siden bedyret, at hun var på vej til at blive skilt fra ham. Der skulle knokles for at tjene en dagløn som vognmand med en enkelt bil, og Per Strodtmann glemte at passe på sig selv.

- Jeg vågnede en morgen og kunne ikke skrive. Jeg var dårlig og havde det som man har det med en knaldende influenza. Jeg skulle op for at lave mit regnskab for måneden, men måtte lægge mig igen. Desværre havde jeg ikke fået slukket for telefonen, og da en god kunde ringede med en ordre, stod jeg op - for en god kunde står man på hovedet for. Da jeg kom hjem igen, satte jeg mig i en stol. Her fandt min kone mig, da hun kom hjem, og hun kunne straks se, at der var noget galt. Jeg snøvlede og var forvirret og hun fik mig straks indlagt, fortæller den tidligere vognmand, der havde fået en blodprop og om natten på sygehuset fik endnu en. Da var det slut med at være vognmand.

Ned i tempo

- Det var gyseligt, rædselsfuldt. Jeg gik til psykolog og psykiater og psyko alt muligt. Jeg var fuldstændig slået ud. Min største rædsel har altid været, at jeg ikke kunne få lov til at bestille noget. Jeg skal bestille noget for at føle mig som et menneske, siger Per Strodtmann, som har været nødt til at gå væsentligt ned i tempo, og i dag udelukkende har frivilligt arbejde.

Han får blodtrykssænkende medicin, som mindsker risikoen for at få flere blodpropper. Han går ture, cykler og har konstant i baghovedet, at han er nødt til at tage tingene med ro.

- Og så sørger jeg for at få målt mit blodtryk fire gange om året - inden jeg fik blodpropperne, vidste jeg godt, at mit blodtryk var for højt. Men jeg gjorde ikke noget ved det. Det gør jeg nu, siger den tidligere vognmand, hvis råd til andre er, at det er klogt at tage det med ro, også selvom arbejdet kalder på en, for i længden er et roligt tempo en god investering i livet.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.119