23948sdkhjf

DTL nærmer sig medlemskab af HTS

Generalforsamlingen skal træffe den endelige afgørelse, før der kan ske en tilslutning

Generalforsamlingen skal træffe den endelige afgørelse, før der kan ske en tilslutning



På et bestyrelsesseminar i Dansk Transport & Logistik forleden blev det klart, at brancheorganisationen er definitivt klar til at lægge spørgsmålet om medlemskab af HTS ud til medlemmerne i forbindelse med afholdelse af den ordinære generalforsamling 22. maj. - Vi drøfter i øjeblikket grundlaget for HTS-medlemskabet internt, siger Michael Svane, - og det er klart, at vi har en række ønsker, som vi gerne ser gennemført. Men spørgsmålet skal vedtages på generalforsamlingen, før vi kan gå videre, - sådan er proceduren på det område.

DTL har på forhånd opstillet tre betingelser for at blive medlem af HTS:

Det skal være kontingentneutral for medlemmerne

DTLs markante profil skal fastholdes

DTL skal have afgørende indflydelse i HTS

Formandsrådet, der tog stilling noget tid før bestyrelsesseminaret var enig om, at DTLs fremtid som organisation ligger i at blive medlem af en stor paraplyorganisation, og at vognmændene gennem et medlemskab af HTS vil blive centralt placeret i en meget betydelig erhvervsorganisation med store fremtidsmuligheder.

DTL er ikke den eneste, som ønsker at fastholde sin egen profil efter tilslutning til HTS, således har flere medlemsorganisationer valgt at beholde deres egne domiciler. Medlemmerne kan selvstændigt markedsføre sig, men de står sammen om store og væsentlige spørgsmål, lyder oplægget fra HTS.

Danmarks næststørste

HTS, Handel, Transport og Serviceerhvervene er hovedorganisationen for

10.000 virksomheder og 90 brancheforeninger og dermed Danmarks næststørste erhvervs- og arbejdsgiverorganisation. Organisationen er opbygget i en koncernlignende konstruktion. HTS håndterer de overordnede opgaver, som er fælles for alle medlemsvirksomheder. Arbejdsgiverinteresser bliver varetaget af HTS Arbejdsgiverforeningen og erhvervsinteresser af HTS Interesseorganisationen.

I forvejen er transportorganisationerne ATL, Danske Speditører og Danske Havnevirksomheder medlem af HTS, der har hotelejer Niels Nygaard som formand.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062