23948sdkhjf

Fuldbefaren skal til eksamen igen

Tidligere vognmand må op til ny vognmandseksamen, selv om det kun er et år siden han stoppede som ansvarlig leder i et vognmandsfirma

Tidligere vognmand må op til ny vognmandseksamen, selv om det kun er et år siden han stoppede som ansvarlig leder i et vognmandsfirma



Det er ikke altid logik, der styrer tilværelsen.

Det kan vognmand John Jensen, der er tredje generation i vognmandsfirmaet J.M. Jensen & Søn A/S i Skjern, skrive under på .

Selv om han nærmest er opflasket i farmilens vognmandfirma, har bestået alle nødvendi-ge kurser og i flere år været ansvarlig leder i et vognmansfirma, skal han begynde forfra med teorien: Han skal værs'go til eksamen igen for at kunne drive vognmandsforretning på ny.

Helt tilbage i 1990 var John Jensen sammen med sin bror Erik Jensen på vognmandskur-sus - og opnåede selvfølgelig det, der skulle til for at kunne erhverve sig vognmandstilla-delser. John Jensen var herefter medarbejder i familiens vognmandsforretning, hvorpå han blev ansvarlig leder i en anden vognmandsforretning, som familien Jensen indkøbte i fællesskab.

Denne vognmandsforretning lå i en naboby, og John Jensen var ansvarlig leder her i fire år, indtil den tilkøbte forretning blev solgt fra sidste år. John Jensen fortsatte derefter sit arbejde i familiefirmaet, der omfatter J.M. Jensen I/S, J.M. Jensen Skjern ApS og Glass Carrier ApS, der alle drives af familien Jensen med broderen Erik Jensen som ansvarlig leder.

Ny eksamen, basta

Nu har John Jensen planer om igen at blive leder i et af familiens firmaer og har derfor søgt om at blive ansvarlig leder. Men nej. Det kan ikke lade sig gøre, før John Jensen igen kommer tilbage på vognmandskursus og således bestå eksamenen i at drive vogn-mandsforretning. Her spiller det ingen rolle, at det er mindre end et år siden, han afstod den forretning, som han drev i fire år eller at han for længst har bestået prøve på vogn-mandskursus.

Det bureaukatiske problem består i, at det nu er mere end 10 år siden, at John Jensen har været med på vognmandskursus. Hans soleklare færdigheder efter adskillige år i familie-firmaet med administration af vognmandsforretningerne, der tilsammen beskæftiger 80 trækkende køretøjer er med ét gjort ugyldige. Her er ingen kære mor. Afsted på kursus igen.

Mening i galskaben?

Havde han blot søgt om at komme med som ansvarlig leder af familiefirmaet inden han afhændede den anden vognmandsforretning, hvor han var ansvarlig leder, ville der næppe have været noget problem.

John Jensen har naturligvis forhørt sig i DTL om ikke der er en eller anden vej uden om den nye eksamen - men nej, det er der ikke, som reglerne ser ud.

Hvis John Jensen havde været borte fra arbejdet i vognmandsforretningen i den forløbne periode, ville der måske være mening med galskaben, men det har han ikke.

Det er aldrig for sent at lære noget, men mon ikke det var smartere både for virksomhe-derne og samfundet, hvis det var noget nyt, man lærte - og ikke den lille tabel en gang til.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093