23948sdkhjf

Ingen alkohol i arbejdstiden

Hos Nordjysk Kloak- og Industriservice i Suldrup ved Aalborg får medarbejdere med alkoholproblemer valget mellem at blive fyret eller blive kørt til læge for at få antabus

Hos Nordjysk Kloak- og Industriservice i Suldrup ved Aalborg får medarbejdere med alkoholproblemer valget mellem at blive fyret eller blive kørt til læge for at få antabus



DTL har kåret Nordjysk Kloak- og Industriservice A/S i Suldrup som årets Transportvirksomhed i Nordjylland, bl.a. fordi firmaet har en krystalklar alkoholpolitik.

De 70 ansatte hos Nordjysk Kloak- og Industriservice er, ifølge direktør Carlo Andersen, ikke i det mindste i tvivl om alkoholpolitikken i firmaet.

- Der er nul alkohol i arbejdstiden. Vi vil ikke have medarbejdere, der kører rundt og lugter af alkohol i vores specialbyggede, dyre biler, der ikke lige er til at skifte ud. Desuden er vi en ordentlig servicevirksomhed, som har mange kunder, der har samme alkoholpolitik som os selv, siger Carlo Andersen, der godt kan finde på at sætte en kasse øl til medarbejderne fredag efter arbejdstid, ligesom medarbejderne kan købe alkoholfri øl i en automat på arbejdspladsen.

Klart fra start

- Men alkoholpolitikken er der ikke nogen, der kommenterer, sådan har det været i mange år, og det fremgår af ansættelsessamtalen, fortæller direktøren, der er opmærksom på, om medarbejderne får problemer med alkoholen, siger han.

- Jeg har et par gange oplevet at måtte tale med en medarbejder og give ham valget mellem at blive fyret eller, at jeg kører ham til lægen for, at han kan få antabus.

- Medarbejderne kender firmaets alkoholpolitik, men man sparker ikke uden videre en mand ud, hvis han har et problem, siger direktøren, der ikke har svært ved tage den slags meget personlige samtaler med sine medarbejdere.

- Det er jo også i firmaets interesse, konstaterer direktøren.

-----

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063