23948sdkhjf

Stigende udenrigshandel

Danmarks Statistik har haft betalingsbalancetallene for 2003 under luppen og resultatet er en opjustering af overskuddet, der nu officielt overstiger rekordoverskuddet i 2001.

Den positive udvikling er fortsat ind i det nye år. Betalingsbalancen i januar viser et overskud på 3,3 mia. kroner. En anelse mere end balancen for januar 2002.

De seneste tre månder har det gennemsnitlige overskud ligget på godt to mia. kroner, mod 1,4 mia. kroner i samme periode året før. Det er især forbedringer på tjenester, løn- og formueindkomst og løbende overførsler, der trækker betalingsbalancen opad. Overskuddet på varer er tilgengæld faldet en anelse.

Stigende import trækker til gengæld overskuddet på handelsbalancen nedad. Handelsbalancen udviste i januar et plus på 4,5 milliarder kroner (fraregnet skibsfart og korrigeret for sæsonudsving). Det gennemsnitlige overskud for den seneste tre-månedersperiode blev 4,8 mia. kroner, hvilket er 1,1 mia. kroner mindre per måned end den foregående tremåneders periode. Importen er steget med 3,1 procent, mens eksporten er faldet med 0,4 procent.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.05