23948sdkhjf

FDL - Indkøbsforening under lup

Således heller ikke den relativt nyigangsatte indkøbsforening, der er skabt for FDLs medlemmer med henblik på både at sikre dem de økonomiske fordele, det måtte medføre, når man køber ind i flok, og er mange nok, men også at få styrket sammenholdet - og ikke mindst gennemslagskraften - takket være endnu flere medlemsvirksomheder i en tid, hvor foreninger generelt har ondt i medlemstallet.

Indkøbsforeningen, der ligger i FDL regi med foreningen som styrende del, har givet anledning til diskussion på FDL?s generalforsamling forleden lørdag. En anstødssten var det indførte rabatsystem i forbindelse med køb af olie.

Indkøbsforeningen har introduceret et rabatsystem, der tager udgangspunkt i vognmandsvirksomhedernes størrelse. Det er nyt og ganske ukendt hos FDL, der altid har haft fokus på den lille vognmand med 1 til 2 biler, mener en del af FDLs 170 medlemmer, hvoraf omkring 2/3 falder inden for kategorien 1-2 biler. Efter indkøbsforeningens nye rabatsystem i forbindelse med køb af dieselolie, bliver medlemsvirksomhederne inddelt i tre grupper med rabatsatser, der alene er baseret på forbrug. Dem med det største forbrug får også andel i de største rabatter, mens mindre og små vognmænd må nøjes med henholdsvis mellemste og mindste sats.


Et spørgsmål

Og så er det nogle FDL medlemmer stiller spørgsmålet: - Kunne vi så ikke ligeså godt fortsætte med at købe enkeltvis ? behøver vi en indkøbsforening for at få den rabat?

Vognmand Poul Eli Nymann, nyvalgt formand for indkøbsforeningen for foreløbigt et år:

- Rabatsystemet i indkøbsforeningen er struktureret på præcis samme måde som olieselskabernes. Så det er der ikke noget nyt i. Jo mere man køber, jo større rabat. Og medlemskab af FDL er ingen betingelse for at få glæde af indkøbsforeningens rabatter, - alle vognmænd i Danmark er velkomne. Og de kan tegne sig nu - det eneste, det kræver, er køb af en anpart per bil.

Foreløbigt rummer indkøbsforeningen kun de 10 oprindelige anpartshavere, - men forventningen er, at der snart kommer flere til. Det er også planen, at indkøbsforeningen med tiden skal have andre produkter på programmet.

-Foreløbig er det kun dieselolie, vi har interesseret os for, men senere vil andre relevante produkter blive tilføjet, siger Poul Eli Nymann, der i øvrigt er tilfreds med starten: - Foreningen har fået fodfæste blandt medlemmerne og tegner godt. Vi regner med at kunne tilbyde en lang række økonomiske fordele i fremtiden og dermed fastholde eksisterende medlemmer og også tiltrække nye. Og sker det, har vi nået vores oprindelige mål, fastslår Nymann, der opfordrer alle vognmænd til at melde sig ind i indkøbsforeningen, der startedes officielt på FDLs nu overståede generalforsamling, hvor bestyrelsens sammensætning - delvist som følge af balladen om indkøbsforeningen - ændredes.

Jens Laursen, Løsning forlod - angiveligt på grund af utilfredshed med indkøbsforeningens opbygning - både FDL og FDL?s bestyrelse, og Christian Jensen, Asaa, blev indvalgt i stedet for tidligere vognmand Anders Andersen, Løsning.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094