23948sdkhjf

Kraner kræver alsidig viden

Der var stor tilslutning til dette års kranseminar, som blev afholdt af KRAN BLOK ERFA sammen med Højbjerg Maskinfabrik og bl.a. Scania.

Seminaret fandt sted på Højbjerg Maskinfabrik og Mange af erfa-gruppens medlemmer havde også taget nogle af medarbejderne med til seminaret.

Ingeniør Palle Arnoldi fra Scania Danmark stod for det første indlæg, som handlede om køretøjer til montering af lastbilkraner. Inden for dette felt er der tilsyneladende mange faldgrubber. Det er bestemt ikke lige meget hvilken chassistype, der vælges, når en lastbilejer eksempelvis ønsker at sætte en større kran på sin lastbil.

Også næste punkt - kranmontering på køretøjer ? er et område med mange spørgsmål. Det har givet anledning til mange tvister, når der har været problemer med opbygningen efter køretøjet er blevet taget i brug.

Dette blev gennemgået af ingeniør Lars Jørgensen, der er produktteknisk chef hos HMF.


At læse data korrekt

Ingeniør René Dahlkilde, som ligeledes er teknisk chef for kraner hos HMF gennemgik temaet, hvordan læser man de tekniske data korrekt. Det er et meget væsentligt punkt, fordi det ind i mellem for almindelige mennesker kan være svært at gennemskue brochurer m.v.

Midt på dagen var der en fabriksrundgang, hvor Højbjerg Maskinfabrik viste kranfabrikken frem og herefter præsenterede man en helt ny Odin kran, leveret til vognmand Claus Hundborg i Hadsten, der demonstrerede den nye kran for forsamlingen.

Sekretær Hans Skat fra Kran Blok Erfa betegnede arrangementet som en succes og sagde, at det tidligere havde været vanskeligt at samle nok interesserede til at kunne holde et kranseminar, men som her, hvor der samtidig var mulighed for at se en kranfabrik blev arrangementet en succes.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078