23948sdkhjf

Tempoløft i Aabenraa Havn

Således blev et antal meget store vindmøller fra Bonus Energy lastet ombord på fragtskibet m/s Emuna i Aabenraa og sejlet afsted med kurs mod Wick i Skotland.

Aabenraa Havns nye kran kan klare op til 100 tons i ét enkelt løft, og der blev brug for næsten al muskelkraften til de store vindmøller fra Bonus Energy A/S i Brande under lastning på skibet til Skotland.

Nogle af komponenterne vejede mere end 85 tons, og der er ikke mange havne med den slags faciliteter.

Selv om de store vindmøller var adskilt i enkeltdele fyldte de alligevel godt op på havnekajen. Selv når møllerne er opdelt i sektioner, fylder de længste dele op til 50 meter, og vindmøllernes generatorer vejer mere end 85 tons stykket.

Leverancen af de 21 store vindmøller til Skotland var en stor opgave for både Aabenraa Havn og for Aabenraa Shipping, der stod for lastningen.

Lars Jespersen fra Aabenraa Shipping er godt tilfreds med det vellykkede flytteprojekt:

- Bonus Energy har selv valgt Aabenraa Havn, og havnen medvirker aktivt til at løse vores transportopgave effektivt og troværdigt. Det er en stor fordel for os, at vi har adgang til krankapacitet i den størrelsesorden, og Aabenraa Havn er dermed blevet en vigtig del af transportkonceptet, siger han.

Aabenraa Havns nye havnemobilkran har mange talenter. Kranen er således også udstyret med et automatisk container-åg til handling af op til 45 fods containere samt en 14 kubikmeter lossegrab til håndtering af løsvarer.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094