23948sdkhjf

Kør og hør

Hvis planerne holder, så kan alle danske lastvognschauffører låne og aflevere lydbøger på IDS Truckcenter i Padborg. Blot de har et gyldigt lånerkort til Bov Bibliotek.

- Vi har mange langturschauffører, der kommer og låner lydbøger hos os. Det er en populær og samtidig trafiksikker måde, at få lidt adspredelse når man kører mange timer i træk. Men flere chauffører har udtrykt ønske om at kunne aflevere bøgerne uden for Bov Biblioteks åbningstid, fortæller idé-kvinden bag projektet, bibliotekar Maike Albertsen Zwoch, Bov Bibliotek.

Ud over samarbejdet med IDS Truckcenter, der som bekendt har døgnåbent, så har Maike Albertsen Zwoch hentet opbakning til lydbogsprojektet hos formanden for Chaufførernes Fagforening i Aabenraa, Johnny Schytt-Nielsen og Padborg Udviklingscenter.

- Biblioteksstyrelsen har støttet projektet med en pose penge til arbejdstimer på biblioteket, men vi skal selv skaffe penge til lydbøgerne, siger Maike Albertsen Zwoch.

Det er i første omgang meningen, at der skal anskaffes 50 lydbøger på cd-rom til projektet. De klassiske lydbøger på kassettebånd er fravalgt fordi kassettebåndoptageren for længst er afløst af CD-afspillerne i de fleste danske lastvogne.

Men projektet bliver ikke til noget uden bøger og derfor søger Bov Bibliotek nu private sponsorer til ?Kør og Hør?, som projektet kaldes.

- CD?erne vil alene koste omkring 1.000 kroner stykket i anskaffelse. Så skal der anskaffes mapper og andet materiale i forbindelse med udlånet, så prisen kommer op på 75.000 kroner, forklarer Maike Albertsen Zwoch.

Hvis interessen er stor nok, er det naturligvis meningen at chaufførbiblioteket skal udvides med flere titler. Udvalget vil i opstartsfasen blive koncentreret omkring populære genrer som krimi?er, spændig, men også biografier.

- På længere sigt kunne jeg sagtens forestille mig, at vi vil udlåne undervisningsmateriale, som eksempelvis sprogkurser, siger Maike Albertsen Zwoch

Lydbøgerne skal lånes ud i 14 dage af gangen

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062