23948sdkhjf

Her er penge til generations- og ejerskifte

Erhvervsinvest er etableret med et egenkapitalgrundlag på i alt 273 mio. kr. og den samlede investeringskapacitet vil udgøre op til 500-600 mio. kr. Erhvervsinvest udfylder ?et hul? i det danske investeringsmarked, da der ikke findes investeringsselskaber med samme investeringsstrategi.

Investeringsstrategien er fokuseret på:

Mindre- og mellemstore veletablerede danske virksomheder - typisk fremstillings- og servicevirksomheder - hvor der er potentiale til yderligere vækst og værdiskabelse.

Virksomheder som kan være katalysatorer i branchekonsolideringer/ -restruktureringer

Erhvervelse af majoritetsposter i virksomheder - enten alene eller sammen med medinvestorer.


Behov for generationsskifte

- Dansk erhvervsliv er karakteriseret ved få store virksomheder og mange mindre og mellemstore virksomheder. Et betydeligt antal af de mindre og mellemstore virksomheder står over for et snarligt generationsskifte. I mange af disse virksomheder er virksomhedsejer og -leder én og samme person, så der er ofte behov for både et ejer- og et ledelsesmæssigt generationsskifte, siger direktør Torben N. Sørensen, Erhvervsinvest Management A/S.

Blandt ejere af mindre og mellemstore virksomheder er der således stor efterspørgsel på risikovillig kapital kombineret med tilførsel af kompetencer som f.eks. ledelse, viden om internationale forhold, finansiel styring, markedsføring og human ressources.

Erhvervsinvest har et Advisory Board, hvis medlemmer udgøres af en række erfarne erhvervsledere med relevante kompetencer. Når Erhvervsinvest investerer i en virksomhed vil et eller flere medlemmer af Advisory Board indtræde i den erhvervede virksomheds bestyrelse.

- Erhvervsinvest vil være aktive medejere med en betydelig indflydelse. Majoriteten skal altid sikres ved egen ejerandel eller gennem medinvestorer eller en branchepartner. Indflydelsen vil vi gøre gældende gennem bestyrelsen i selskaberne, mens bestyrelsesrepræsentanter rekrutteres fra et Advisory Board bestående af en kreds af erfarne og kompetente erhvervsfolk, siger direktør Thomas Marstrand, Erhvervsinvest Management A/S.

Den daglige ledelse består af direktør Thomas Marstrand og direktør Torben N. Sørensen. Erhvervsinvest Management A/S har kontorer i Aalborg og København.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095