23948sdkhjf

Finder formen i fitness

AM-transport A/S ved Horsens tilbyder medarbejderne gratis adgang til det lokale fitnesscenter

AM-transport A/S ved Horsens tilbyder medarbejderne gratis adgang til det lokale fitnesscenter



Til det årlige medarbejdermøde hos AM-transport i Horsens stiller transportchef Hans Møller Nielsen sig altid op og fortæller om muligheden for at gå til fitness på firmaets regning.

Sidste år benyttede omkring 25 af 82 medarbejdere sig af tilbuddet.

Men Hans Møller Nielsen vil gerne have endnu flere medarbejdere med til fitness - for at spare på udgifterne til sygedagpenge.

Han er selv en af de flittige brugere af maskinerne i fitness-centret. Den gratis fitness-ordning er faktisk kommet i gang på hans foranledning.

- Det er rart at blive rettet lidt ud indimellem, konstaterer Hans Møller Nielsen som for omkring 10 år siden begyndte at få ondt i ryggen. Måske som en følge af, at han selv har kørt lastbil i familiefirmaet i mange år. Et firma, han og hans bror, Ole Møller Nielsen, solgte til Frigoscandia A/S ved årsskiftet.

- Førhen bar vi varerne, og jeg har i hvert fald ikke løftet rigtigt hver gang. Vi lærte slet ikke om løfteteknik på kurser, som vi gør i dag, siger Hans Møller Nielsen, der anser den gratis adgang til fitness som en måde at holde på folk, så de bliver i firmaet i længere tid.

- Der er ikke mange distributionschauffører over 50 år. Man er slidt op, når man når så langt, men med de moderne hjælpemidler er det måske muligt at fortsætte i faget, efter man er fyldt 50 år. Vi har en større flok chauffører der er sidst i 40´erne - og vi vil gerne, at de fortsætter her. De holder sig pænt - men det er nu ikke, fordi de går ret meget til fitness. De har nogle lange arbejdsdage, så deres ture i fitnesscentret skal være i weekenden, konstaterer Hans Møller Nielsen.

Firmaet distribuerer frost- og kølevarer, og hver chauffør læsser af mellem 20 og 25 steder hver dag.

- Der skal løbes meget hos os i vores distribution af frugt og kølevarer. Det betyder, chaufførerne rører sig. Men måske bruger de kroppen på en forkert måde, f.eks. ved at de hopper ud af bilen, i stedet for at bruge trappen. Nogle af dem er jævnligt til kiropraktor, men når de bruger fitnesscentret, kan de mærke, at de ikke behøver at bruge kiropraktoren så tit, siger transportchefen, som sjældent har syge chauffører.

Chaufførernes fraværsprocenten er faktisk så lav, at den ikke kan måles.

- Derimod er vores lagerarbejdere, hvor der er en stor gennemstrømning blandt medarbejderne, oftere syge. Lagerarbejdet er også en anden type arbejde med mange løft, siger Hans Møller Nielsen der synes godt om mulighederne for at give medarbejdere nogle attraktive tilbud udover lønchecken.

- Jeg tror, folk sætter mere og mere pris på at få sådanne bløde værdier tilbudt oveni lønnen. Der er også det økonomiske aspekt i det - det er skattefrit - endnu da.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079