23948sdkhjf

Uretfærdigt eller konkurrence-forvridende

- Overordnet set er der to muligheder for at løse problemet om gentagelsesvirkningen, siger ordførende direktør i DTL, Michael Svane. - Og vi forsøger begge kanaler.

- Overordnet set er der to muligheder for at løse problemet om gentagelsesvirkningen, siger ordførende direktør i DTL, Michael Svane. - Og vi forsøger begge kanaler.



Den ene mulighed er at føre sagen i retten. Vi forsøger i øjeblikket at finde en egnet prøvesag, så vi kan få rettens ord for, at gentagelsesvirkningen enten ikke overtages ved ejerskifte/generationsskifte, eller i hvert fald minimeres. Men sagen er voldsomt op ad bakke, fordi der eksisterer to gamle Højesteretsdomme fra engang i 80-erne, der har sat retstilstanden på området.

- Den anden mulighed er at få politikerne til at ændre loven, så gentagelsesvirkningen falder bort, eller grundlaget for hvornår den træder i kraft ændres. Det er en svær politisk sag at føre, fordi politikernes argumenter for at bevare gentagelsesvirkningen for så vidt er meget forståelige.

Politikerne siger for eksempel, at overlæs er konkurrenceforvridende, - og vi mødes også af det synspunkt, at overlæs er farlig i trafiksikkerhedssammenhænge. Så det er ikke den nemmeste sag at gå i byen med, og selvom jeg har haft den under armen, siden jeg startede for otte år siden, og vi har angrebet den både ad rettens vej og gennem politisk lobbyarbejde, så har vi endnu ikke opnået noget entydigt svar på spørgsmålet. Vi forfølger naturligvis fortsat begge muligheder, og jeg har ikke opgivet at få resultat ud af anstrengelserne.

- Det er en vanskelig problemstilling. Og det er meget magtpåliggende snart at finde en løsning på gentagelsesvirkningen og det objektive virksomhedsansvar. Specielt i vognmandserhvervet, fordi en meget stor del af branchens udøvere er oppe i årene og derfor står over for et generationsskifte, - som kan ende i økonomisk ruin, hvis gentagelsesvirkningen får lov til at bestå. Så længe vi ikke kender svaret, er vi - og vore medlemmer - på herrens mark, slutter Michael Svane.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078