23948sdkhjf

Branchen går selv ind for stramninger

Også i udlandet bør der stilles krav om modtagerkontrol ved lange dyretransporter, og og så skal der være et obligatorisk krav om uddannelse for overhovedet at kunne transportere levende dyr, mener danske dyretransportører

Også i udlandet bør der stilles krav om modtagerkontrol ved lange dyretransporter, og og så skal der være et obligatorisk krav om uddannelse for overhovedet at kunne transportere levende dyr, mener danske dyretransportører



Transport af levende dyr er et tilbagevende emne i medierne, hvor skrækhistorier florerer. I Danmark har dyre-transporten et højt niveau - klasser over standarder i mange andre lande.

Og nu går DTLs ERFA-gruppe for transport af levende dyr ind for stramninger i kravene.

- Hvorfor er det ikke en fast regel, at der er kontrol ved ankomststedet i udlandet i stil med den kontrol, der er i Danmark? På det punkt skulle myndighederne sætte ind, og jeg vil være overbevist om effekten, sagde formanden for ERFA-gruppen Mogens Jensen i sin beretning på gruppens årsmøde forleden.

- Vi vil også arbejde for, at uddannelse af chauffører og vognmænd bliver et obligatorisk krav for overhovedet at få lov til at transportere levende dyr i EU sagde Mogens Jensen videre og tilføjede: -De danske dyretransportører har i årevis haft tradition for at uddanne deres chauffører og vognmænd i tæt samarbejde med Slagteriernes Forskningsinstitut.

- Danske dyretransportørers internationale arbejde er ved at bære frugt. Vores holdninger er kendt i EU, og der bliver lyttet til dem med respekt sagde Mogens Jensen, og tilføjede, at ERFA-gruppen har en positiv dialog med EU-politikerne sammen med dyretransportørernes europæiske netværk "European Livestock Transporters".

Det kom bl.a. til udtryk på et arrangement i efteråret med europaparlamentarikerne Bruxelles, som ERFA-gruppen var en af initiativtagerne bag.

- Både danske og udenlandske parlamentarikere konstaterede ved selvsyn, at danske dyretransportører ligger klasser over deres udenlandske kolleger, når det gælder om at indrette bilerne, så dyrene får det bedst muligt, sagde Mogens Jensen, som glædede sig over, at det politiske indflydelsesarbejde, som ERFA-gruppen udfører sammen med DTL ser ud til at give resultat.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.845