23948sdkhjf

Følelser i stedet for fakta

Der findes ingen dokumentation for, at et forbud mod at transportere grise i tre etages lastbiler skulle gavne dyrevelfærden.

Der findes ingen dokumentation for, at et forbud mod at transportere grise i tre etages lastbiler skulle gavne dyrevelfærden.



En af landets førende eksperter i håndtering af slagtesvin, projektleder Leif Christensen, Slagteriernes Forskningsinstitut, kan hverken herhjemme eller i EU finde noget som helst om, at grise får det bedre ved at blive transporteret med højere til loftet i en eller to etager.

- Debatten er et rent dansk fænomen, og den er helt irrelevant, siger han til DTLs blad og tilføjer: - Det, der batter noget, er et ordentligt "mikroklimatisk rum," der sikrer frisk luft og en ordentlig temperatur under alle forhold. Og det sikrer grisetransportørernes moderne bilpark i dag.

De danske grisebiler er indrettet for millionbeløb med mekanisk ventilation, isolerede vægge og tag med gummibelægning eller tilsvarende gulve, der dæmper støjen og sikrer, at grisene står fast. Hertil kommer overbrusningsanlæg og luftaffjedring på lastbilerne. Indretningen er resultatet af et årelangt samarbejde mellem landmændene, slagterierne og transportørerne.

- Den politiske debat i medierne om grisetransporter i to eller tre etager har ladet sig distrahere meget lidt af kendsgerninger, siger han.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062