23948sdkhjf

Der udvikles fortsat på supersinglehjulet

Nu er det snart et par år siden, at nogle dækfabrikanter og lastvognsproducenter gjorde det klart, at det store supersinglehjul, der skulle afløse tvillingehjulet på lastvognenes drivaksler, var lige på trapperne.

Og der er da også kommet et par lastvogne ud at køre med denne dæktype, men det er ikke mange. Tilsyneladende er man meget bange for at miste dæktrykket, så spørgsmålet om, hvordan man hele tiden kan have tjek på dæktrykket fra instrumentbordet inde i lastvognen er noget, der arbejdes meget med.

Vi har netop fotograferet denne Mercedes Actros, der tilfældigvis holdt parkeret på Shell tanken på Polarcirklen lige nord for Rovaniemi i Finland.

I dette område, der byder på store klimatiske udfordringer specielt om vinteren, foregår der rigtig mange tests af materiel, og man ser da også bl.a. mange Mercedes af forskellig art i området.

Denne Actros er forsynet med noget helt specielt udstyr. Først og fremmest på bagakslen, hvor der er monteret supersingletrækhjul, og i den forbindelse er der etableret konstant forbindelse med luft gennem hjulnavet, som det allerede kendes fra lastvogne i Spanien.

Forakselnavet er også specielt. Her er der monteret et stort nav. Sandsynligvis er der tale om måleinstrumenter, som anvendes under testkørslerne.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063