23948sdkhjf

Jernbanepakken må vente lidt endnu

Det lykkedes ikke at nå til enighed om EU's 2 jernbanepakke, da repræsentanter for EU's ministerråd og Europa-parlamentarikerne forleden mødtes i en fælles forligskomite. De to parter ser forskelligt på en række nøglespørgsmål i ?pakken? som består af fire forskellige rapporter.

Det drejer sig om udviklingen af EU's jernbaner, jernbane-sikkerhed, et europæisk jernbane-agentur og bane-interoperabilitet. Her har parlamentsmedlemmernes repræsentanter fremlagt ændringsforslag, som ikke umiddelbart vækker glæde hos ministrenes repræsentanter

Et springende punkt er således tidspunktet for en liberalisering af EU?s jernbaner, hvor parlamentets ønske hedder liberalisering af jernbane godsservice og kombitransporter fra 1. januar 2006 og passagerservicen fra 1. januar 2008. Det er der langt fra opbakning til i alle medlemslandene.

Også designet af et europæisk jernbane-sikkerhedssystem var der uenighed om ligesom sammensætningen af bestyrelsen for et kommende EU Jernbane-agentur gav anledning til diskussion. Lidt nemmere ser det ud med spørgsmålet om interoperabilitet ? altså jernbanedrift hen over grænserne.

Det ventes, at der kommer et nyt møde mellem partnerne i Jernbanepakke nr. 2 i marts måned.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125