23948sdkhjf

Uddannelse som drivkraft for transporten

- Uddannelse og kompetence er helt afgørende for virksomhedernes fremtidige konkurrenceevne såvel nationalt som internationalt, og der er ingen tvivl om, at uddannelse og kompetenceudvikling får en stadigt voksende betydning, sagde ministeren, inden han gik i gang med saksen.

Transportbranchens Uddannelsescenters nye bygning blev indviet ved en ceremoni med deltagelse af ca. 150 gæster fra hele landet. Det nye domicil der ligger på et højt punkt i DTC i Vejle ? som en slags fyrtårn for branchen.

Flemming Hansen var i sin åbningstale også inde på teknikken og trafiksikkerheden, som kræver både en videnmæssig og holdningsmæssig tilgang.

- Beskyttelse af kundernes behov og de tekniske muligheder gør, at kravene til løsning af opgaverne stadig udvikler sig. For mig som trafikminister er uddannelse også et meget vigtigt emne, når jeg arbejder med trafiksikkerhed og bilisternes adfærd. Desværre har de tunge køretøjer en høj grad af ulykker - forstået på den måde, at ulykkerne som regel er meget alvorlige, når tunge køretøjer er involveret, sagde ministeren og understregede:

- Der er ofte tale om tab af menneskeliv eller alvorlig invalidering. Vi husker alle sommerens alvorlige ulykker også i Vejle, der jo viser, hvor galt det kan gå, når det går galt i trafikken. Men jeg ved, at erhvervet selv har meget stor fokus på trafiksikkerhed ? og lægger vægt på uddannelse. Og det er jeg selvfølgelig meget glad for, sagde han.

Ministeren så uddannelsescentret som udtryk for, at branchen sætter fokus på at forbedre uddannelsesniveauet i erhvervet for fortsat at kunne konkurrere med effektivitet og dynamik.

Og udviklingen lader ikke vente på sig. Det nye domicil, der er på 1050 m2, er allerede taget i brug for et par uger siden. To hold kursister - det ene et vognmandskursus ? startede allerede i den nye bygning, inden den officielt blev indviet.

Transportbranchens Uddannelsescenter A/S ejes af tre organisationer inden for branchen, nemlig TSU, der står for Transportsektorens Uddannelsesfond og som er ejet af ATL og SID, samt DTL, der som bekendt står for Dansk Transport og Logistik samt ITD, der står for International Transport Danmark. Sekretariatet for Danmarks Transport Akademi vil også få adresse i det nye domicil ved DTC i Vejle.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065