23948sdkhjf

Tilskud til nye miljøvenlige lastbilmotorer i Holland

Siden årsskiftet har der været en særlig ordning i Holland til fremme af transporterhvervets investering i de nye miljøvenlige Euro 4 lastbiler, der udsender 30 procent mindre kvælstofilter og reducerer partikelforureningen med hele 80 procent samtidig med, at de bruger 5 procent mindre brændstof og dermed udsender tilsvarende mindre CO2. Det fremhæver DTL, som gerne ser miljøtilskud også i Danmark.

I Holland er ordningen udformet af miljøministeriet og opererer med et tilskud på op til ca. 3.600 Euro svarende til knap 27.000 kr. Ordningen er udformet som et skattemæssigt fradrag med en værdi på op til 2.300 Euro pr. lastbil og en afkortelse af afskrivningsperioden på lastbilen fra 6 år til 1 år svarende til en værdi på ca. 1.300 Euro. Ordningen gælder indtil videre kun i 2004, men der føres forhandlinger om en videreførelse af ordningen i 2005, hvor der for alvor ventes at komme gang i salget af de nye miljøvenlige lastbiler.

I Holland er der også tidligere blevet givet tilskud til Euro 2 og Euro 3 lastbilerne.

- I Danmark har vi tidligere haft gode erfaringer med miljøtilskud til Euro 3, og vi mener, at også den danske regering må komme op med en tilskudsordning til Euro 4 lastbiler. Det har vi senest bedt om i forbindelse med regeringens fremlagte forslag til en tilskudsordning til reduktion af partikeludslip fra tunge køretøjer, hvor man efter vores opfattelse satser alt for ensidigt på partikelfiltre?, udtaler ordførende direktør Michael Svane fra DTL.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063