23948sdkhjf

Dækker hele Vendsyssel med mobilkraner

Da Niels Helledies arbejdsplads gennem en årrække blev solgt i 1989, gjorde den nye ejer det med samme klart, at der ikke ville være arbejde til alle medarbejderne i den fremtidige struktur. Så Niels Helledie, der dengang havde været kranfører i en del år, valgte med det samme at trække sig og startede derefter sin egen forretning med udlejning af mobilkraner.

Han fandt en brugt mobilkran, som han gerne ville købe og henvendte sig derefter telefo-nisk hos sin bankforbindelse. Banken mente nok, at det nok kunne lade sig gøre, men da der var aftenåbent den dag, skulle han lige komme ned i afdelingen.

Bankrådgiveren kunne ikke se nogen problemer i at finansiere opstarten af den nye forret-ning. Men efterhånden som tiden nærmede sig for at pengene udbetales, opstod der tilsy-neladende forskellige forhindringer.

F.eks. kunne bankrådgiveren ikke forstå, at en sådan kran skulle koste noget i nærheden af en million kroner, når nu en af hans øvrige kunder, der var malermester for ikke så lang tid siden havde fået finansieret en stor lift, der kun kostede et par hundrede tusinde.


Tabte tålmodigheden

Efter et stykke tid tabte Niels Helledie tålmodigheden og fik i stedet finansieret sin før-ste kran privat - og kom på den måde i gang.

De første par år gik det også meget godt, så den første kran blev ikke ved med at være alene. Og der er siden blevet købt flere mobilkraner, mens de første er blevet udskiftet.

I dag råder firmaet NH LØFT over tre mobilkraner, en 35 ton Krupp, en 50 ton Demag og en 120 ton Tadano, og der forhandles i øjeblikket om udskiftning af en af kranerne.

I 1995 blev forretningsområdet, der indtil da udelukkende havde været løftopgaver, udvidet til også at omfatte transport.


Startede som vognmand

Niels Helledie tog på vognmandskursus, og startede op med en enkelt lastvogn, der siden er blevet til flere.

Opgaverne for lastvognene, som alle tre er udstyret med kraner og tilhørende påhængs-materiel, er af meget forskellig art. Niels Helledie siger til Danmarks Transport-Tidende at der i vognmandsforretningen løses mange forskellige opgaver - såsom transport af store pavilloner, blokvognskørsel med overdimensioneret gods af enhver art, maskinflytninger af selvkørende entreprenørmateriel m.v.

På kransiden udføres der tilsvarende mangeartede løfteopgaver som f.eks. hejsning af byggeelementer, rejsning af skorstene og vindmøller, samt flytning og baksning af store maskiner m.v.

Desuden råder firmaet også over følgebiler, som anvendes ved transport med overdi-mensioneret gods. Med NH Løfts geografisk placering i Østervrå, hvorfra der ikke er langt til byerne Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Hirtshals og Sæby dækkes hele Vendsys-sel med løft og transport. NH Løft har i alt fire faste medarbejdere inklusiv Niels Helledie selv.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062