23948sdkhjf

Rene linjer hos Krone

Direktør Jan Knudsen er den 19. december 2003 udtrådt af direktionen hos Aabenraa-virksomheden Krone Skandinavien A/S, for at hellige sig videreudviklingen af datterselskabet Scanbalt A/S

Direktør Jan Knudsen er den 19. december 2003 udtrådt af direktionen hos Aabenraa-virksomheden Krone Skandinavien A/S, for at hellige sig videreudviklingen af datterselskabet Scanbalt A/S



Scanbalt A/S, der ejes af Leif Toft, Jørgen Lauritzen og Jan Knudsen, er et 100 procent ejet datterselskab, der opererer på de baltiske lande. Leif Toft, administrerende direktør i og eneejer af Krone Skandinavien, er samme dato fratrådt som formand for virksomhedens bestyrelse, men fastholder en post som menigt bestyrelsesmedlem, og Ole Knudsen er udnævnt til direktør for salg og marketing.

I Hvam/Kjellerup ligger virksomheden Bernard Krone A/S, det tidligere Norfrig, der i april 2000 blev solgt til Bernard Krone Holding GmbH & Co. KG, Spelle.

Virksomheden fremstiller kølekasser, der i Danmark forhandles af Krone Skandinavien A/S, Aabenraa. Det europæiske marked varetages af Krone, Spelle.

Bernard Krone overtog fra starten Hvam-virksomheden i samarbejde med den amerikanske kølevognsproducent Wabash, der var begyndt at eksportere køletrailere til Europa med KRONE som distributør. På grund af stagnation på det amerikanske hjemmemarked trak Wabash sig dog ud af samarbejdet.

Siden Krone overtog den kendte kølevognsproducent, er der blevet investeret omkring 100 millioner danske kroner i fabrikken. Der er blevet omstruktureret, revet ned, bygget nyt og taget nye produktionsapparater i brug. Kort sagt; virksomheden har gennemgået en total forandring - og det er bemærkelsesmæssigt nok sket uden, at der er blevet reduceret i antallet af arbejdspladser. Produktionen er sat i vejret, ved overtagelsen i 2000 var produktionstallet på ca. 850 enheder om året, i 2001 nåede virksomheden op på 1300 enheder, i 2002 nåede man op på 1600 enheder og for 2003 lander man ca. på 2100 enheder. 2003 var også året, hvor SiD efter indstilling fra medarbejderne kårede Hvam-fabrikken som årets virksomhed.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062