23948sdkhjf

Trods leveringsproblemer: Maskinimportør med million-overskud

H.P. Entreprenørmaskiner A/S lander igen i plus til trods for leveringsproblemer

Hos nogle virksomheder svinger resultaterne gevaldigt. Sådan er det ikke hos H.P. Entreprenørmaskiner A/S med hovedsæde i Bjæverskov. Her leverer man det ene fornuftige resultat efter det andet, og sådan har været en længere årrække. Der er ganske vist udsving, men det skyldes udefra kommende omstændigheder.

Virksomheden oplyser i vanlig stil ikke omsætning, men virksomheden ligger i feltet under de største herhjemme. Det vil sige i mellemgruppen. Med en bruttofortjeneste på 60,6 mio. kroner i 2022 har man forbedret med ca. 2 mio. kroner i forhold til året før. Og det samme gør sig omtrent gældende på bundlinjen, der havnede på godt 15,6 mio. kroner i 2022. Året før endte det på 14,3 mio. kroner.

Sund økonomi

Virksomheden er stærkt kørende finansielt med en egenkapital efter årets resultat på næsten 91 mio. kroner. En egenkapital, der har været støt voksende gennem de sidste mange år. Egenkapitalforrentningen ligger på 18,8 procent – lidt lavere end året før, hvor den lidt ekstraordinært var på 21 procent. Den er nu tilbage på niveau. Soliditeten er høj, nemlig på 71,5 procent. Firmaet beskæftiger 53 medarbejdere i de to afdelinger i Bjæverskov og Horsens, samt en afdeling i Nuuk, Grønland.

- Det har været levering af maskinerne, der har været det store problem i året, siger Hans Peter Pedersen til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Helt overordnet har det været lidt sværere at få Hitachi maskiner i Europa, men vi har klaret skærene ved at tale med vores partnere i den europæiske Hitachi-familie Hans Peter Pedersen, adm. direktør, H.P. Entreprenørmaskiner A/S

Lange ventetider

- Helt overordnet har det været lidt sværere at få Hitachi maskiner i Europa, men vi har klaret skærene ved at tale med vores partnere i den europæiske Hitachi-familie, og på den måde har vi fået en del af de maskiner hjem, vi skulle bruge, selvom det har været ventetid på dem. Men det har alle i maskinbranchen døjet med, tilføjer han.

Det er de større maskiner, der har trukket læsset hjem i 2022, og det gælder således grave- og læssemaskiner. Markedsandelen på de små gravemaskiner har været status quo.

- Vi er i markedet, men det er ikke i segmentet for små maskiner, vi er stærkest i, siger Hans Peter Pedersen og tilføjer, at fokus har mere været på de mellemstore og store maskiner, fra omkring 20 tons til 100 tons maskiner.

Hitachi og HPE

Hitachi-brandet er japansk, som OEM-producent på verdensplan en af de allerstørste producenter af entreprenørmaskiner. Koncernen, der også rummer skibsfart, elektronik og meget andet, leverer maskiner til hele verden. Det europæiske hovedkontor ligger i Belgien.

H.P. Entreprenørmaskiner A/S, HPE, er en familieejet virksomhed, der blev grundlagt i 1981 af Hans Peter Pedersen – blandt kunder og kolleger også kendt som "HP". Interessen for entreprenørmaskiner og materiel kommer blandt andet fra HP’s baggrund som maskinarbejder.

Hitachi gennem mange år

H.P. Entreprenørmaskiner var fra starten Brøyt og Moxy importør, samt Case forhandler for en del af Sjælland. I 80’erne og 90’erne blev virksomheden især kendt som leverandør af Pel-Job minigravere, som blev en af Danmarks mest solgte. H.P. Entreprenørmaskiner havde i mange år haft en aftale med Furukawa, som producerede gummihjulslæssere og gravemaskiner og det var Furukawa, som satte HP i forbindelse med Hitachi.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111