23948sdkhjf

Mistanke om sabotage: Pakker bryder pludselig i brand

Ifølge sikkerhedskilder brød en pakke med letantændeligt materiale i brand på logistikcenter i Leipzig

Tyske sikkerhedsmyndigheder har sendt en advarsel til selskaber i luftfarts- og logistikbranchen om pakker, der pludselig bryder i brand.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

- Kendskab til flere pakkeforsendelser, som blev sendt af privatpersoner fra steder i Europa og brød i brand på vej til deres modtagere i flere europæiske lande, står der i beskeden.

Advarslen kommer fra efterretningstjenesterne BfV og det føderale kriminalpoliti BKA.

Rusland nævnes ikke i advarslen, men anonyme kilder i sikkerhedskredse siger til dpa, at en sammenhæng til russisk sabotage ikke udelukkes.

Det problem har myndighederne været opmærksomme på i flere uger.

DHL beskytter netværket

Sikkerhedskilder siger, at advarslen har forbindelse til en hændelse i et logistikcenter for selskabet DHL i byen Leipzig i juli.

Her brød en pakke med letantændeligt materiale sendt fra de baltiske lande i brand.

Leipzig ligger i det østlige Tyskland. Logistikcenteret i Leipzig fungerer som DHL's globale knudepunkt.

En hel fragtcontainer med andre pakker skal også være brudt i brand. Men ilden blev hurtigt slukket.

DHL udtaler på forespørgsel fra dpa:

- Som reaktion på igangværende undersøgelser fra myndigheder i flere lande har DHL Express truffet foranstaltninger i alle europæiske lande for at beskytte sit netværk, medarbejdere og faciliteter samt sine kunders forsendelser.

- Vi er opmærksomme på to nylige hændelser, der påvirker forsendelser på vores netværk.

Til nyhedsbureauet Reuters bekræfter tyske sikkerhedsmyndigheder, at der er blevet udsendt en advarsel om brændbare pakker, som ukendte personer har sendt.

Ekspert advarede

Selvom der på nuværende tidspunkt ikke har været lignende episoder i Danmark, er det langtfra usandsynlig at sabotage og hybridkrig rammer logistiksektoren. 

Sådan lød advarslen tidligere på sommeren fra Flemming Splidsboel Hansen, seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier.

Det skyldes at transport- og logistik kan anses som en samfundskritisk sektor. Dermed er branchen et interessant mål for fjendtlige aktører, der ønsker at forvolde skade på samfundet. 

- Transportsektoren skal fungere og det er også derfor den er anerkendt som en kritisk sektor. Vi er afhængige af transport af en masse forskellige varer som f.eks. medicin og brændstof. Det kan skabe problemer, hvis det ikke kommer ud, siger han.

Ekspert advarer: Transporten kan blive mål for hybridkrig

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078