23948sdkhjf

Så kom planen! Sådan vil eksperterne sikre havnene en ny renæssance

Hvordan sikrer vi, at danske erhvervshavne står stærkest muligt i den internationale konkurrence og udnytter deres potentialer. I dag kom Havnepartnerskabet med sine forslag

Erhvervshavnenes strategiske betydning i den nordeuropæiske udbygning af havvind skal i langt højere grad understøttes af målrettede politiske tiltag. 

Det er den grundlæggende anbefaling fra Havnepartnerskabet, som i dag i Kalundborg har præsenteret sine anbefalinger til, hvordan de danske erhvervshavne bliver fremtidssikret bedst muligt. 

Konkret blev der i dag præsenteret 20 anbefalinger til det videre politiske arbejde, fordelt under følgende hovedtemaer:

- Erhvervshavnenes strategiske betydning i den nordeuropæiske udbygning af havvind skal understøttes

- Øget investeringssikkerhed for eksisterende erhverv og suprastruktur

- Elektrificering af erhvervshavnene skal op i tempo

- Reguleringen skal være tidssvarende

- Ulige vilkår for finansiering af havneinfrastruktur bør undersøges

- Der er behov for arbejdskraft og kompetencer

Havnene trænger til investeringer

- Der er behov for investeringer, hvis erhvervshavnene skal kunne omstille og udvikle sig, udtaler erhvervsminister Morten Bødskov i en pressemeddelelse. 

Han fortsætter: 

- Erhvervshavnene udfordres af en ny virkelighed med krig i Europa og en massiv grøn omstilling. Forsyningssikkerhed er blevet helt afgørende, og erhvervshavnene er derfor en del af svaret på nutidens udfordringer

Husk værfterne 

Nogle af de bagvedliggende udfordringer er, at der især ifm. den grønne omstilling bliver behov for store investeringer i udvidelser og forstærkning af havnearealer, dybere sejlrender og stærkere kajanlæg.

 Dette kræver politisk opbakning og langsigtet planlægning, understreger Jenny Braat, adm. dir. hos Danske Maritime, som har været en del af udvalgsarbejdet. 

Hun er glad for anbefalingerne, men kommer også med en advarsel i forhold til de aktører, som allerede er fast etablerede på havnene, og som har brug for plads.  

- Man skal være opmærksomme på værfternes behov.  For værfterne er ikke flytbare, de står med fyldte ordrebøger, kan også have brug for at udvide, skal snart bygge også til Søværnet og er sammen med deres kollegaer i den øvrige maritime industri helt centrale for den grønne omstilling af skibsfarten samt vores kritiske infrastruktur og forsyningssikkerhed, lyder det fra Jenny N. Braat. 

Læs den samlede rapport her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078