23948sdkhjf

Bæredygtighed og innovation er centralt i logistik og materialehåndtering

Hos Toyota Material Handling Danmark A/S er der stor fokus på konstant at levere bæredygtige, innovative løsninger i et tæt samspil med kunderne, der sikrer den optimale løsning til de specifikke behov. Automatisering er en anden nøglefaktor i virksomheden, som både imødegår manglen på arbejdskraft og reducerer risikoen for arbejdsulykker.

Toyota Material Handling Danmark A/S er en del af Toyota Industries Corporation, der er en global aktør inden for materialehåndtering og logistikløsninger.

”Vi har stor fokus på ESG-agendaen. Vi nedbringer vores eget CO2-aftryk og hjælper vores kunder med at nedbringe deres aftryk i værdikæden,” siger Troels Christensen, direktør i Toyota Material Handling Danmark A/S (TMH).

Virksomheden har forpligtet sig til SBTi med følgende Net Zero mål: 50 % reduktion af scope 1 og 2 i FY31 (25 % af scope 3) og 90 % reduktion i FY41 for både scope 1, 2 og 3.

”Vi har offentligt forpligtet os til Science-Based Target initiativets kampagne ”Race to Zero” og fået godkendt vores mål om at reducere CO2-udledningen og opnå Net Zero inden FY41. Til at understøtte løbende forbedring anvender vi som et værktøj ISO-certificeringerne 14.001 og 50.001 og EcoVadis til hvert år at blive evalueret af en ekstern part på vores fremskridt. Vi fokuserer ikke kun på os selv, men også på vores leverandører og kunder, som indgår i vores værdikæde. Det handler om forbedring af vores miljømæssige bæredygtighed E'et i ESG-rapporteringen. Men også S’et har stor fokus. Vi indtænker det sociale ansvar - både de mennesker der arbejder for os, vores leverandører og vores kunder. Arbejdsmiljø, sundhed og sikkerhed er en topprioritet i vores processer og hos de virksomheder, vi samhandler med. Vi stiller krav til vores leverandører og hjælper dem på deres udviklingsrejse,” forklarer Christina Christensen, EHS Manager i TMH.

Alt udstyr produceret i Europa

Troels Christensen understreger, at al produktion af det udstyr, der sælges i Danmark og Europa er produceret i Europa – i hhv. Sverige, Italien og Frankrig. Dermed lever udstyret op til de krav og normer, der er i Europa omkring forbrug af grøn energi, grøn stål osv.

”Det betyder også, at vi har rigtig godt styr på processen omkring det hele - indkøbet, råmaterialerne, forarbejdningen og fremstillingen. Så vi har meget styr over vores egen værdikæde og den viden, vi har om vores egen produkter er selvfølgelig noget, vi kan overlevere til vores kunder. Når en kunde har brug for at vide, hvilket aftryk, de sætter, når de køber en løsning til at flytte varer med, så har vi dokumentationen til deres ESG-regnskab for alle produkter,” siger direktøren og fortsætter:

”Med udgangspunkt i telematik, som er standard på alle maskiner, kan vi rådgive kunderne om mere optimal anvendelse af deres truckflåde. Det betyder ofte, at der kan reduceres omkostninger grundet skader men også, at batterivedligehold og flådens størrelse forholdsmæssigt kan reduceres. Alt sammen noget der bidrager til reducerede omkostninger, reducerede ulykker, men også bidrager til CO2-reduktion.”

Automatisering og cirkularitet

Automatiserede løsninger er en vigtig del af produktpaletten, og det imødegår udfordringen med mangel på arbejdskraft i Danmark, frigør arbejdskraft til andre, mere værdiskabende processer hos kunden samt reducerer risikoen for arbejdsulykker.

En anden vigtig del af TMH’s værdier den cirkulære tankegang.

”Eldrevne trucks har været på markedet længe, og vi tilbyder også eldrevne containertrucks. Men nu tager vi et skridt videre fra grøn energi til cirkularitet. Vores tilgang er at lave kvalitetsprodukter, der holder længe. Og når en kunde har kørt 10 år med en truck, køber vi den tilbage, renoverer den og sætter den gerne ud at køre 10 år mere. Vi prøver at være med til at ændre mentaliteten hos kunderne. Hvis man køber en fem år gammel renoveret truck til 80 kr. f.eks. frem for en ny truck til 100 kr., så har man sparet 20 kr. Ikke en stor besparelse, men CO2-aftrykket på den gamle truck er måske kun 20 mod 100 på den nye truck. Så vi arbejder også med at skabe en forståelse for, at det miljømæssige aftryk er en slags valuta, som vi også skal tale om, når vi handler,” siger Troels Christensen.

Vi har stor fokus på ESG-agendaen. Vi nedbringer vores eget CO2-aftryk og hjælper vores kunder med at nedbringe deres aftryk i værdikæden. Troels Christensen, direktør i Toyota Material Handling Danmark A/S

Om Toyota Material Handling Danmark A/S

Toyota Material Handling Danmark forhandler og servicerer lager- og gaffeltruck på det danske marked.
Vi har markedets bredeste produktprogram, som dækker alt fra de mindste håndløftevogne, over palletruck, stablere og reachtruck til store gaffeltruck, containertruck, terminaltraktorer samt AGV løsninger og logistikrådgivning.

Besøg hjemmesiden her: Toyota Material Handling Europe

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079