23948sdkhjf

Nej, AutoStore er ikke kun til store varelagre

Det er en myte, at varelagerautomationsløsningen AutoStore er forbeholdt de store varelagre. AutoStores enorme fleksibilitet gør nemlig teknologien yderst relevant for både store og små virksomheder - uanset om man bygger nyt eller ønsker at udnytte ens eksisterende varelager bedre.

AutoStore-teknologien har de senere år indtaget varelagre over hele kloden - således også i Danmark.

Det er ikke overraskende, eftersom AutoStore er markedets mest skalerbare og pladsbesparende lagerautomationsløsning, der gør det muligt at forbedre såvel flow som ydeevne på ens varelager – og samtidig skalere ens logistik afhængigt af behov og markedsudvikling.

Det gælder, uanset om man er B2B-grossist, produktionsvirksomhed, detailforretning eller e-commerce – men også uanset størrelsen på ens varelager, understreger Kim Ebbe Jakobsen, salgsdirektør hos Element Logic Danmark, der er markedets første og største AutoStore-partner på verdensplan.

Vi oplever af og til, at nogle kunder tror, AutoStore er en løsning forbeholdt store varelagre og store koncerner, men intet kunne være fjernere fra virkeligheden. AutoStore er nemlig en så fleksibel og kosteffektiv teknologi, at den kan passe ind på langt de fleste varelagre Kim Ebbe Jakobsen - Salgsdirektør

For varelagre i alle størrelser

Som eksempel fremhæver Kim Ebbe Jakobsen et AutoStore-anlæg hos dentalvirksomheden Nordenta, der består af 17 robotter. Blandt de varer, der her ender i robotlagerets kasser, finder man blandt andet tandbørster, engangshandsker og en række reservedele til tandlægeudstyr. Til sammenligning består det mindste AutoStore-anlæg på verdensplan af 1.500 kasser og tre robotter.

I den modsatte grøft finder man store anlæg til henholdsvis thansen og teknikgrossisten Ahlsell. Her har thansen hele 100 lagerobotter til at betjene 160.000 kasser på butikskædens centrallager i Middelfart, hvilket gør AutoStore-robotlageret til et af de største af sin slags i Danmark.

Det nu største robotlager i Danmark finder man imidlertid snart hos Ahlsell i Billund, hvis anlæg inden længe består af 160 fuldautomatiske AutoStore-robotter. Ahlsel tog første generation af sit AutoStore-anlæg i brug i 2021, men grundet teknikgrossistens ambitiøse vækstplaner er robotlageret netop i fuld gang med at blive udvidet.

“Disse forskellige anlæg tjener kun til at understrege spændvidden i AutoStore. Det er en enormt fleksibel teknologi, der kan bruges til mange forskellige applikationer eller businesscases,” siger Kim Ebbe Jakobsen.

Under hastig udvikling

Element Logic er som koncern selv vokset sig stor med AutoStore og har i dag kontorer i 21 lande på tre kontinenter og en 2023-omsætning på 471 mio. euro.

Også i Danmark har Element Logics danske organisation været igennem en rivende udvikling. Fra en mindre organisation på få mand i 2018 til i dag en organisation med over 40 dedikerede specialister. Pt. har Element Logic Danmark snart 50 anlæg og 2.000 robotter i drift alene i Danmark.

Organisationen rummer foruden en voksende serviceorganisation medarbejdere med kompetencer inden for blandt andet lagerautomation og logistikrådgivning, software, design og materialeflowshåndtering. Det gør Element Logic Danmark i stand til at hjælpe sine kunder hele vejen igennem - fra design og rådgivning over installation til drift og service.

Blandt Element Logics danske kunder finder man såvel større som mindre virksomheder inden for både B2B- og B2C-segmentet - herunder virksomheder som Matas, Danfoss, Nordenta, Proshop, Hummel, Ahlsell, Imerco, System Transport, Kids-world og thansen.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14