23948sdkhjf

Transportselskab bruger 500.000 kr. på ”meningsløs” dokumentation

Transport- og miljøkoncernen Meldgaard Gruppen er tvunget til at lave dyr skattedokumentation, som både eksperter og selskabets egen økonomidirektør er enige om er fuldstændigt meningsløst. Det skriver Børsen.

De skal nemlig lave en såkaldt transfer pricing-dokumentation af de priser, som koncernens selskaber bruger, når de handler med hinanden. Hvis et dansk selskab handler med et udenlandsk, kan skæve priser flytte skattepligtig indkomst til det sted, hvor skatten er lavest.

Men som reglerne er i Danmark, skal koncernerne også lave dokumentation af priser, selvom begge selskaber ligger i Danmark, hvor der er tvungen sambeskatning og én og samme selskabsskat på 22 procent.

- I sidste ende er det én fælles bundlinje og én fælles skat. Så det har ingen betydning for Skattestyrelsen, og så bliver det jo fuldstændigt meningsløst, siger Johan Nielsen, økonomidirektør i Meldgaard Gruppen.

Ifølge Børsen koster det Meldgaard Gruppen 500.000 kr. at udarbejde dokumentationen, og anslår at omkring 2500 koncerner er omfattet af kravene, hvilket i sidste ender med samlet at koste op mod 300 mio. kr.

Skatteminister Morten Bødskov (S) oplyder til avisen, at han overvejer at ændre reglerne.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078