23948sdkhjf

Rederier kommer bedre gennem corona end finanskrisen

Som tidligere beskrevet af Fremtidens Logistik er de danske rederier kommet nogenlunde igennem det sidste års corona-krise.

Det er også billedet globalt, hvor påstanden bakkes op af analysehuset Alphaliner, der kan fortælle, at containerrederierne generelt set har klaret sig bedre igennem det seneste års udfordringer, end det var tilfældet under finanskrisen.

Alphaliner viser, at verdens bnp tog et dyk på 3,5 procent i 2020, men containervolumen oplevede mindre modvind og noterede et fald på 1,4 procent. Det er markant andre tal sammenlignet med resultaterne under finanskrisen. I 2009 faldt bnp med blot 0,1 procent, hvilket til gengæld gav et udslag og flad på 8,2 procent i containervolumen.

Alphaliner vurderer, at årsagerne skal findes i statsstøtte, transportdisciplin og så et ”boom” i forbruget af varer, da forbrugerne forblev i beskæftigelse, og samtidig vendte blikket mod produkter frem for services.

Pandemien udmøntede sig også i en massiv mængde af pandemi-relaterede hygiejeprodukter, der skulle transporteres, hvilke også gavnede containerrederierne.

Analysen peger samtidig også på en lys fremtid, hvis det lykkes at dæmpe corona-virussens fremgang. Alphaliner anslår, at store mængder opsparede midler blandt forbrugerne kan resultere i en ny indkøbs-bølge.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078