23948sdkhjf

Hackerangreb kostede millioner for Leman: Underskud trods stabil omsætning

Som Fremtidens Logistik i marts kunne fortælle, så kostede hackerangrebet i maj sidste år hårdt for transportkoncernen Leman

Koncernen fortæller nu, hvor meget det reelt kom til at koste i det netop offentliggjorte regnskab. Angrebet "medførte en ekstraordinær omkostning på minimum 30 mio. kr." lyder det i en pressemeddelelse.

- Vi må erkende, at 2020 ikke lever op til vores regnskabsmæssige forventninger,  og især hackerangrebet ramte os hårdt. Derfor betragter vi 2020 som et finansielt tabt år. Derudover har investeringer i forbedret cybersikkerhed, øget digitalisering samt implementering af et nyt, globalt transport management system påvirket resultatet.

Men vi er tilfredse med, at LEMAN trods alt opnår en stabil omsætning, samt at vi var
fuldt operationelle ovenpå hackerangrebet allerede inden udgangen af 2020, siger Thomas Krøyer, CEO i Leman Group.

Angreb gav millionunderskud

Af Lemans årsrapport fremgår det, at omsætningen forblev nogenlunde stabil, da den gik fra 2,27 mia. kr. i 2019 til 2,24 mia. kr. i 2020.

Koncernen peger på Brexit samt corona-krisen som forklaring på omsætningstallene, mens årets resultat før skat, der faldt fra et overskud på 23,2 mio. kr. til et underskud på 13,8 mio. kr., direkte tilskrives hackerangrebet.

I en pressemeddelelse fortæller Leman Group, at aktiviterne var negativt påvirket i første halvår grundet corona-virussen, men takket være "stor agilitet og kreativtet" steg aktiviterne i anden halvdel af året. 

- Under hackerangrebet blev speditørarbejdet udført medpen og papir, så kunden blev mindst muligt berørt. Samtidig har vi løbende udviklet nye produkter for at imødekomme de ændrede krav til transport, herunder en luftbro fra Kina og en ny ”silk-way”løsning på vejtransport fra Asien. Vi har ligeledes åbnet nye filialer i både Norge og Grønland som
et led i vores fortsatte vækststrategi, siger Thomas Krøyer.

Tror stadig på vækststrategi

Leman lancerede i 2020 en ambitiøs forretningsstrategi, som koncernen stadig pejler efter trods udfordrende markedsvilkår.

- Vi forventer, at markederne fortsat vil være udfordret i 2021, men vores
strategi og stærke finansielle udgangspunkt danner et yderst solidt fundament. Vores ambition med strategien er skubbet lidt i tid, men er ellers uforandret. Vi vil fortsat skabe langsigtet vækst gennem bæredygtig udvikling og levering af kvalitetsprodukter, siger Thomas Krøyer.

Thomas Krøyer og Leman kunne for et par uger siden offentliggøre, at de åbnede nye kontorer i Kina. Det er en af grundene til, at han ser positivt frem mod resten af året.

- 2021 er startet rigtig positivt, blandt andet med åbningen af fem nye kontorer i Kina, og vi ser derfor optimistisk på 2021 og forventer et resultat, som afspejler både tidligere år samt vores vækstambitioner, siger han.

Leman Group
mio. kr. 2020 2019
Nettoomsætning 2241 2267
Resultat af primær drift -9,4 19,7
Resultat før skat -13,8 23,2
Årets resultat -11,2 15,5
Balancesum 962,1 911,8
Egenkapital 540,9 568,4
Antal ansatte 683 718
Regnskabsåret blev afsluttet dd. mmmm åååå.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125