Obligationer for milliarder skal finansiere Mærsks metanol-skibe
Mærsk er i fuld færd med at indhente finansiering til de første af rederiets grønne metanolskibe, og en af løsningerne til dem udfordring, er at udstede 10-års obligationer til en samlet værdi af 3,5 milliarder kroner.
Det oplyser rederiet i en pressemeddelelse fredag eftermiddag.
Obligationerne er en del af ’Maersk Green Finance Framework’ - en slags grøn fond - der indtil videre har indsamlet godt og vel 23 milliarder kroner.
De grønne obligationer, som er en del af fonden, er prissat til en rente på 0.75 pct, hvilket er den laveste årlige rente Mærsk nogensinde har tilbudt.
- Projektet er endnu et skridt på vejen mod at integrere bæredygtighed i vores finansieringsstrategi. Det er et effektivt værktøj til at kanalisere investeringer til projekter med positive miljøpåvirkninger, og på den måde bidrage til at opnå FN's Sustainable Development Goals og indholdet i Paris-aftalen, siger Patrick Jany, CFO i A.P. Møller – Mærsk.
Det grønne finansieringsinitiativ er designet til at give Mærsk mulighed for at udbrede en række forskellige bæredygtige finansieringsmuligheder, der blandt andet indbefatter obligationer, lån, projektfinansiering og andet i den dur.
- Med grønne obligationer sigter vi mod at diversificere vores investorbase ved at nå ud til nye investorer og øge gennemsigtigheden af vores ESG-ambitioner, for at skabe endnu bedre resultater over for vores interessenter, udtaler Patrick Jany i pressemeddelelsen.
Finansieringsmetode er godkendt
Det uafhængige analyseinstitut, Cicero Green, blev i sin tid udpeget til at gennemgå 'Maersk Green Finance Framework' for som uvildig at sikre og verificere, at metoden er i overensstemmelse med ICMA's 'Green Bond Principles 2021' og 'Green Loan Principles 2021'.
Den verificering er nu faldet på plads, hvilket betyder, at analyseinstitutet vurderer, at de overordnede grønne aktiviteter under denne ramme er berettiget og ikke mindst gennemsigtig.
Derfor har 'Maersk Green Finance Framework' modtaget et positivt stempel fra analyseinstituttet, der er anerkendt i hele verden for at vurdere og verificere grønne initiativer.
Ifølge Mærsk selv, er formålet med den nye investeringfond med den tilhørende mulighed for obligationskøb at tilpasse finansieringsstrategien til fremtiden, med det formål at opnå CO2-neutralitet i 2050 gennem hele rederiet forsyningskæde.
Til at begynde med har Mærsk med succes placeret sine første 10-årige grønne obligationer til en samlet værdi af 3,5 milliarder kroner.