23948sdkhjf

Havneudvidelse i Aarhus møder modstand

En planlagt udvidelse af Aarhus Havn med 100 hektarer møder modstand fra miljøorganisationer og borgere. 

Aarhus Havn er Danmarks største industrihavn og håndterer langt størstedelen af den søfragt, der kommer til landet. Men havnen mangler plads, hvorfor den nu ønsker at udvide med 100 hektarer, eller det der svarer til godt 200 fodboldbaner. 

- Vi har afgivet plads til det, der i dag betegnes som de bynære havnearealer, og som strækker sig fra DOKK1 til og med Aarhus Ø, og vi har hårdt brug for mere plads. Hvis ikke vi udvider, flytter trafikken til andre havne, siger direktør i Aarhus Havn Thomas Haber Borch til Politiken.

Forslaget har dog mødt kritik fra både miljøorganisationer og borgere. I Danmarks Naturfredningsforening (DN) er de meget kritiske over for udvidelsesplanerne.

“Det er intet mindre end byens identitet – defineret ved den umiddelbare overgang mellem land og vand og mellem grønt og blåt – der er på spil,” skriver DN ifølge Politiken i sit høringssvar. Også en gruppe borgere er gået sammen om at udtrykke utilfredshed med projektet. De kalder sig Foreningen Beskyt Aarhusbugten og mener, at projektet kan true især udsynet fra byen til bugten.

- Havnen har brug for plads. Det respekterer vi, og hvis udvidelsen lå på en bar mark ved en motorvej, kunne de få rigeligt. Men det kan vi da ikke bruge Aarhus Bugten til, siger talsmand Svend Erik Kristensen til avisen.

Udvidelelsesplanerne har netop været i høring, og havnedirektøren håber, at det lykkes at komme igennem med planerne.

- Det er et valg, man må træffe som by, men by og havn skal leve sammen. Når man udvider med 100 hektar, har det en effekt, og så kan man vurdere, om 100 hektar er meget eller lidt. Men udvider man ikke, vil trafikken flytte til andre havne, og så skal folk og gods flytte sig mere til skade for klimaet, siger Thomas Haber Borch til Politiken.

Han peger desuden på, at Aarhus Havn samlet set giver arbejde til 10.000 personer og at der i udvidelsesplanerne er taget hensyn til både miljø og fritidsaktiviteter og gener ved udsyn.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079