23948sdkhjf

Slut med tyrkisk transit af sanktionsramt gods

En ny praksis blandt det tyrkiske toldvæsen udelukker transporter af EU-varer til Rusland og Belarus

Tyrkiet er længe blevet beskyldt for at være transitland for gods som er underlagt EU´s sanktioner, men nu er det måske slut.

De tyrkiske toldmyndigheder er nemlig begyndt at lukket for transporten af gods, som skal til Rusland eller Belarus, og dermed kan Tyrkiet ikke længere til at omgå EU-sanktionerne.

Det skriver nichemediet Railfreight, efter at have talt med en række lokale logistikvirksomheder.

- Der er ikke nogen officielle udmeldinger eller nogen liste over, hvad der ikke må transporteres. Det her er noget som speditørerne selv har opdaget. Det softwaresystem som normalt bruges til at rapportere godset oplyser bare at forsendelsen er blokeret, fortæller Cankat Yildiz, som arbejder for den tyrkiske speditør Middle Corridor Logistics.

EU strammer skruen

Officielt forbyder EU´s sanktionslovgivning, at varer produceret i medlemslandene bliver transporteret til Rusland eller Belarus. Men i praksis har Tyrkiet ifølge Railfreight længe været brugt som Transitland for disse varer.

På samme måde har der også længe været mistanke om at sanktionsramte russiske varer finder vej til det europæiske marked gennem Tyrkiet.

Det er uklart, hvad der har fået de tyrkiske toldmyndigheder til at ændre kurs, men ifølge Railfreight bør det ses i lyset af, at EU lige nu forsøger at gennemføre en mere hårdhændet håndhævning af sanktionsloven. 

I sidste ende er det muligt for EU og deres samarbejdspartnere også at sanktionere Tyrkiet, hvis transporterne til Rusland fortsætter.

Det er imidlertid langtfra sikkert, at den nye praksis hos de tyrkiske toldmyndigheder vil have en effekt. Ifølge Railfreight kan kontrollen nemlig omgås ved at kategoriserer det europæiske gods som tyrkisk, da Tyrkiet ikke er blandt de lande som sanktionere Rusland.

Mistanke om ny rute for sanktionsramte russiske træpiller

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079