- Ny plan vil gavne rekruttering og fastholdelse
Regeringen præsenterede sit udspil til en infrastrukturplan hos Novo Nordisk i Kalundborg.
Den store globale lægemiddelvirksomhed har hovedkontor i Bagsværd, men Kalundborg er hjemby for selskabets største fabrik, der også er verdens største insulinproduktionsanlæg. Sådan et anlæg kræver mange højtuddannede medarbejdere, men hidtil har det været en udfordring for koncernen at tiltrække og fastholde medarbejdere i længere perioder.
Ifølge Lars Fruergaard Jørgensen, administrerende direktør i Novo Nordisk, er en del af forklaringen, at infrastrukturen til Kalundborg halter.
- For Novo Nordisk og for mange andre vidensbaserede virksomheder i området, gør det sig gældende, at vi har mange medarbejdere, der kommer andre steder fra. Hos Novo Nordisk er vi afhængige af at tiltrække ingeniører. Og selv om der er kommet en lokal uddannelse, er der mange, der kører langt for at komme hertil. Og vi kan se, at folk bliver her i kortere tid – et til to år – og så finder de andre job i koncernen, der ligger tættere på, hvor de bor. Og hovedårsagen er transporttid. Så hvis man er afhængig af at møde ind til et bestemt tidspunkt og man har familieliv og bor langt væk, så betyder det meget, at man kan komme hurtigt, sikkert og forudsigeligt på arbejde, siger Lars Fruergaard Jørgensen i et interview med Transport Tidende.
Novo Nordisk beskæftiger mere end 45.000 personer på 80 kontorer rundt om i verden. Selskabet har 16 produktionsanlæg i ni lande (Algeriet, Brasilien, Kina, Danmark, Frankrig, Japan, Rusland, Storbritannien og USA) og 10 forsknings- og udviklingscentre i fem lande (Kina, Danmark, Indien, Storbritannien og USA). 39 procent af medarbejderne arbejder i Danmark.
- Så vores håb med regeringens infrastrukturudspil er, at det fremover bliver nemmere for Novo Nordisk både at rekruttere og fastholde dygtige medarbejdere, fortsætter Lars Fruergaard Jørgensen.