23948sdkhjf

Suez-trafikken normaliseret

Suez-kanalen oplyser, at pukkel på 400 handelsskibe er afviklet.

Suez Canal Authority (SCA) har meddelte i weekenden, at trafikken nu er normaliseret efter det er lykkedes at afvikle den pukkel på mere end 400 handelsskibe, der opstod efter megacontainerskibet Ever Given gik på grund og blokkerede kanalen totalt for to uger siden.

Det 20.388 TEU store og 400 meter lange containerskib ligger stadig for anker i Bittersøen.

Ifølge Splash247 har formanden for Suez Canal Authority, Osama Rabie, lørdag udtalt, at undersøgelsen af årsagerne til havariet vil blive afsluttet inden for kort tid. SCA forventes at offentliggøre en rapport om havariet i denne uge.

SCA’s bestyrelsesformand har udtalt at Ægypten kan kræve en erstatning på helt op én milliard dollar (USD), som erstatning for den ugelange blokade.

Arrest i skib og last?

Myndighederne i Ægypten tilbageholder i øjeblikket Ever Given og skibets last. Osama Rabie har oplyst, at skibet og lasten vil forblive tilbageholdt, hvis havariet fører til en retssag.

Rederiet Shoei Kisen Kaisha, der ejer Ever Given – der sejlede under operatøren Evergreen Marine – har erklæret ”General Average”, hvilket betyder at ejerne af lasten skal indskyde midler, for at få frigivet deres varer. Her er Richards Hogg Lindley udpeget som ”adjuster.”

En række medier har oplyst, at Shoei Kaisen har antaget advokatfirmaet HFW, der skal kræve erstatning ved en britisk domstol (Englands High Court).

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.146