23948sdkhjf

Ever Given bugseret til Bittersøen

Pukkel på mere end 400 handelsskibe venter på at slippe gennem Suez-kanalen.

Rederiet Evergreen Line kunne i går, med  glæde, bekræfte, at containerskibet Ever Given - der satte sig på tværs i Suez-kanalen for en uge siden – nu endelig var helt fri af grunden.

Det 400 meter lange megacontainerskib blev bragt flot kl. 15 lokal tid. For at sikre containerskibets videre færd gennem kanalen, blev det bugseret væk fra grundstødningspositionen til Bittersøen – en sø som udgør en del af Suezkanalen – hvor det skal inspiceres for skader.

Såfremt inspektionen viser, at Ever Given kan genoptage sin rutefart, vil næste skridt være en vurdering af lastfordelingen og den videre færd for det gods, der er ombord på skibet.

»Vi er meget taknemmelige over for Suez Canal Authority og alle de berørte parter for deres hjælp og støtte gennem denne vanskelige og uheldige situation. Vi vil også gerne udtrykke vores dybeste påskønnelse til besætningen, der forbliver standhaftige på deres poster, såvel som bjærgningseksperterne og uddybningsteamet for deres professionalisme og ubarmhjertige indsats i løbet af de sidste 6 dage for at sikre dette resultat«, skriver Evergreen Line.

Evergreen vil koordinere med skibets ejer for at håndtere efterfølgende sager, efter de berørte parter gennemfører undersøgelsesrapporter om hændelsen.

Ever Given er et containerskib i 20.000 TEU-størrelsen, der i øjeblikket lejes af Evergreen Marine Corp. under en timecharteraftale.

Ifølge dagbladet The Guardian ventede 422 handelsskibe på at sejle gennem Suez-kanalen, da det endelig lykkedes at få Ever Given fri af grunden. Derfor vil det formentlig tage en rum tid, før trafikken gennem den meget vigtige handelsvej bliver normaliseret.

Derfor vil det også tage lang tid, før den endelige regning for uheldet og de store forsinkelser på levering af gods er endeligt gjort op.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125