23948sdkhjf

Knas med godskørselstilladelser på østjyske varevogne

Politi, Arbejdstilsynet og Skat kontrollerede varebiler i og omkring Aarhus.

To dage i sidste uge gennemførte Tungvogncenter Nord ved Nordjyllands Politi sammen med Østjyllands Politi, Skat og Arbejdstilsynet en målrettet kontrol mod varebiler i og omkring Aarhus.

Kontrolindsatsen afslørede blandt andet en række overtrædelser af godskørselslovgivningen. Her var der nogen, der udførte godstransport for fremmed regning uden den lovpligtige tilladelse. I andre tilfælde manglede tilknytningen mellem den tilladelse chaufføren kunne fremvise og det køretøj, der var anvendt.

Dertil kom forkert eller manglende firmanavn på varebilen, overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen, nogen chauffører opfyldte ikke uddannelseskravet og endelig fandt politiet overtrædelser af reglerne for transport af farligt gods, chauffører, der kørte i frakendelsestiden og flere varebiler med overlæs.

Det skriver Politiet i en pressemeddelelse.

54 sigtelser

Der blev i alt kontrolleret 180 varebiler under den to dage lange kontrolindsats. Det førte til godt 50 sigtelser.

Ud over ovennævnte synder, resulterede den fælles kontrolindsats i afsløring af sort arbejde, socialt bedrageri, chauffører, der kørte under påvirkning af narko. Der blev også konstateret tre tilfælde af overtrædelse af udlændingelovgivningen.

De mange sigtelser medførte rynkede bryn hos politikommissær Claus-Kjær Pedersen, der bebuder flere kontroller:

- Efter sådan et par dage, hvor det har vist sig, at der er adskillige overtrædelser, overvejer vi, hvornår næste koordinerede kontrol skal være igen. Det er klart at med så mange overtrædelser, er det et fokusområde for os. Det kommer dog ikke bag på os, efter det vi har kunne se, når vi har foretaget kontroller i andre byer som Aalborg, Randers og Herning.

Politikommissæren opfordrer stærkt til, at aktørerne i branche sætter sig ind i reglerne og efterlever dem.

- Vi ser flere eksempler på, hvor man forsøger at omgå reglerne ved at låne tilladelse af en anden vognmand. Der er flere grunde til, at man har indført vandelskravet, så ikke alle og enhver kan etablere sig som vognmand – uden bl.a. først at have den fornødne uddannelse og det økonomiske grundlag, pointerer Claus Kjær-Pedersen.

De sigtede i den aktuelle kontrol modtager bøder i størrelsesordenen mellem 1000 kr. og 35.000 kr.

Ros fra 3F

Indsatsen hilses velkommen af gruppeformand for Transportgruppen under fagforbundet 3F Transport, Jan Villadsen, der skriver:

- Godt gået af vores politi, arbejdstilsyn og skattefar i den målrettede kontrol for fair transport og en transportbranche uden sort arbejde og social dumping.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125