23948sdkhjf

NLA deltog i webseminar om angreb på mobilitetspakken

Der var klø til kontroversiel rapport om klima-påvirkningen af mobilitetspakkens krav om returnering til hjemlandet.

Det tyske medlem af Europaparlamentet, Ismail Ertug, afholdt i sidste uge et webseminar sammen med European Transport Workers Federation (ETF), om mobilitetspakkens effekt – ”Mobilitetspakken som kur mod postkasse-selskaber.

Webinaret blev afholdt kort efter EU-Kommissionen offentliggjorde resultaterne af en undersøgelse af Mobilitetspakke 1’s krav om at lastvogntog vender tilbage til hjemlandet og kombinerede transporter. Undersøgelsen vurderer, at kravet om returnering til hjemlandet og hindringer for kombinerede transporter øger vejgodstransportens CO2-udledning – til skade for klimaet.

Nordic Logistics Association (NLA) deltog i webseminaret. Her sagde præsidenten for NLA og administrerende direktør for Dansk Transport- og Logistikforening (DTL), Erik Østergaard, i en paneldebat, hvor han hævdede, at EU-undersøgelsen bekræftede problemerne med ”nomadiske” chauffører.

- Jeg kunne sige, det nærmest er en tilståelse, sagde han og fortsatte med at sige:

- vi vil se en ændring i, hvordan transportvirksomheder organiserer sig i fremtiden. I henhold til de foreslåede regler vil lastbiler ikke returnere tomme, og brugen af postkassevirksomheder vil reduceress, fordi forretningsmodellen ophører med at være attraktiv. Tværtimod vil vi se lastbiler, der kører i de områder, hvor de bør køre, og de vil ikke køre rundt for at udnytte cabotageregler og grænseoverskridende trafik til at omgå systemet.

Det skriver NLA i en pressemeddelelse.

Erik Østergaard mente også, at EU-undersøgelsen ikke kan bruges som et argument for at åbne diskussionerne om mobilitetspakken igen.

Positiv  

Den nordiske transportarbejderforening bidrog også med et positivt syn på fremtiden.

- De fleste af os er optimister nu. I mere end 10 år har vi opfordret til pakken, og nu er den tæt på dens fuldførelse, lød det fra de nordiske transportarbejderes forening.

Det svensk medlem af Europaparlamentet, Peter Lundgren (ECR), kaldte de østeuropæiske  medlemsstaters og medlemmer af Europaparlamentets forsøg på at afspore mobilitetspakken (ved at angribe den påståede klimabelastning /red. Bemærkning) for en skændsel.

- Vi kæmpede hårdt for at drive mobilitetspakken igennem, og hvad ser vi nu? Østeuropæiske lande foregiver at være interesserede i miljø- og klima, sagde Peter Lundgren, der hævdede, at motivet bag den fornyede kritik af mobilitetspakken udelukkende var ønsket om at ”dræbe moblitetspakken.”

Generalsekretær Livia Spera fra ETF afsluttede webseminaret:

- Undersøgelsen viser, at der er tværsektorielle uenigheder om konklusionen, men alle kan være enige om, at brevkassevirksomheder er dårlige for miljøet.

Hun erklærede sig enig med NLA’s formand Erik Østergaard:

- Der er ingen tomme lastbiler, hvis brevkassevirksomheder fjernes. Hun efterlod ingen tvivl om, at hun gerne ville have en mere ambitiøs mobilitetspakke, men samlet set er ETF tilfreds med det, fordi det vil tilskynde virksomheder til at etablere sig i det land, de arbejder i, og dette vil være meget lettere at håndhæve med introduktionen af den intelligente fartskriver.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.119